Kilimli’de eğitim kurumları arasında düzenlenen Dyned dil eğitim programını en etkili ve verimli kullanma yarışması ödül töreni Kilimli Cumhuriyet Ortaokulu çok amaçlı salonunda gerçekleştirildi. 4. sınıftan 12. sınıfa kadar her şubede programı en verimli kullanan öğrenciler  İlçe Milli Eğitim müdürlüğü tarafından ödüllendirildi.

Etkinlikle ilgili olarak Zonguldak Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden gönderilen yazılı açıklama şöyle:

Programa   valimiz Sayın Erdoğan Bektaş , Kilimli Kaymakamı  Sn Nevzat DAŞTAN , Kilimli Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özkan Öztürk , İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Harun AKGÜN , ilçe Milli Eğitim  Müdürü Muzaffer Yıldız , İl ve İlçe şube müdürleri , okul müdürleri , öğretmenler , veliler ve ödül almaya hak kazanan öğrenciler katıldı.

Kilimli kaymakamı  Nevzat Daştan yaptığı konuşmada , sayın valimize eğitime olan katkılarından dolayı teşekkür ederek Dyned ve robotik kodlama konularındaki hassasiyetlerinden ve katkılarından ötürü minnetlerini ve şükranlarını dile getirdi. Çalışma yapan öğrencilere , öğretmenlere ve kurum idarecilerine teşekkür etti.

Valimiz Sayın Erdoğan Bektaş açılışta  yaptığı konuşmada, Yabancı dil eğitiminin ve özellikle konuşma becerisinin önemini vurguladı ve bunun Dyned programı ile ders dışı faaliyetleri devam ettirmek suretiyle başarılabileceğini , sadece okul  ortamında başarılamayan noktaları Dyned programı vasıtasıyla öğrencilerin hizmetine sunmaktan  eğitim adına mutlu olduklarını ifade etti. Görev yaptığı bütün illerde programın kullanımına hassasiyet gösterdiğini ve milli eğitim okullarında ücretsiz olarak hizmete sunulan bu programın yaygınlaşması için çaba sarf edildiğini ve önümüzdeki yıllarda da bu şekilde devam edeceğini sözlerine ekledi.

Programın ardından,Valimiz Sayın Erdoğan Bektaş Kilimli Cumhuriyet Ortaokulunda  incelemelerde bulundu.

Valimiz Erdoğan Bektaş cumhuriyet ortaokulundaki programın yanı sıra kilimli sahil yolu ve sahil parkında incelemelerde de bulundu.

Kilimli Kaymakam Vekili Nevzat Taşdan , Belediye Başkan Vekili  Özkan Öztürk’ ünde katıldığı inceleme sonrasında Valimiz Sayın Erdoğan Bektaş Kilimli sahil yolu konusundaki çalışmaların devam ettiğini ifade etti.