Alaplı Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu, Gaziler Günü nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı.

Çimenoğlu, açıklamasında, “Vatanımızı korumak için canını vermekten kaçınmayan şehit ve gazilerimiz, devletimizin ve milletimizin bağımsızlığına, birlik ve bütünlüğüne kasteden düşmana karşı, canları pahasına verdikleri büyük mücadele ile üzerinde yaşadığımız toprakların bizlere vatan edinilmesini ve vatan olarak korunmasını sağlamışlardır. Bu yüzdendir ki, milletimiz her zaman onları, rahmetle ve minnetle anacaktır. Ülkemizin birlik ve beraberliğinin, bağımsızlığının korunması için bugüne kadar canını vermekten kaçınmayan milletimiz bundan sonra da bu kararlılığını sürdürecek, gerektiğinde yine şehit ve gaziler vermekten asla kaçınmayacaktır. Şehitlerimizin aziz hatıralarını daima yaşatan milletimiz, gazilerimizi de baş tacı etmeye devam edecek, sevgi ve saygısını hiçbir zaman esirgemeyecektir.

19 Eylül; Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Atatürk’e, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından “Mareşallik” ve “Gazilik” unvanının verilişinin yıl dönümüdür. “Kahramanlık Günü” olarak da niteleyebileceğimiz 19 Eylül Gaziler Günü, aynı zamanda yazılan kahramanlık destanlarının da adıdır. Bu anlamlı günün milletimizin her ferdine rehber olmaya devam edecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle, ebediyete intikal etmiş tüm şehit ve gazilerimizi Allah’tan rahmet, hayatta olan gazilerimize de sağlıklı ve uzun ömürler dileyerek, minnetlerimi sunuyorum” dedi.