Zonguldak'ta, henüz bebekken üvey ağabeyi tarafından babasının mirasından faydalanmaması için tanımadığı birinin üzerine kayıt ettirilen 50 yaşındaki Bayram Ceran, hak aramak için başvurduğu davanın zaman aşımı nedeniyle düştüğünü söyledi. Ceran, öz babasından kalan mirastan hakkını istiyor.
Kozlu beldesinde tek başına ikamet eden 50 yaşındaki Bayram Ceran, kendisini bebekken öz babası Şaban Terzi'den olan üvey ağabeyi Orhan Terzi'nin Trabzon'da Ali Ceran'ın nüfusuna kaydettirdiğini bildirdi. Ağabeyi Orhan Terzi'nin, kendisini para karşılığında Trabzon'da bir muhtar aracılığı ile Ali Ceran üzerine kaydettirdiğini öne süren Bayram Ceran, soy adının değiştirilmesi için hukuk mücadelesi veriyor.
Üvey ağabeyinin kendisi gibi annesi Asiye, kardeşleri Yadigar ve Ramazan'ı da Ali Ceran üzerine kaydettirdiğini ifade eden Bayram Ceran, "Benim öz babam Şaban Terzi, 1950'li yıllarda sütçülük yaparmış. Babam aynı zamanda üç evlilik yapmış. Babam ölünce diğer eşinden olan üvey ağabeyim Orhan Terzi, mirastan faydalanmamam için öz annem Asiye, öz ağabeyim Ramazan ve öz kız kardeşim Yadigar'ı Trabzon'da Ali Ceran isimli bir şahsın nüfusuna kaydettirdi. Onun da malı mülkü yokmuş. Üvey ağabeylerim evimin üst tarafındaki mahallede oturuyordu. Babam ölünce bizim eve taşınıp bize işkence yaptılar. Annemi evden attılar" dedi.
İşsiz olan ve hiç evlenmeyen Bayram Ceran, mirastan faydalanmamaları için uğraştığını öne sürdüğü ağabeyi Orhan Terzi'nin 1981'de, öz kardeşi Ramazan Ceran'ın ise 1996 yılında öldürüldüğünü belirtti. 2003 yılında Zonguldak Adliyesi'ndeki Aile Mahkemesi'ne başvuran Bayram Ceran, "babalığın hükmen tayini" davası açılması için başvurmasına rağmen, 18 yaşından itibaren 1 yıllık süre içinde mahkemeye başvurmadığı için davanın reddine karar verildi.
Babasının ölmesi, annesinin de başka birisiyle evlenerek Bursa'ya taşınmasından sonra ortada kaldığını ifade eden Ceran, soy adının Terzi olarak değiştirilmesi ve öz babasından kalan mirastan faydalanmak için mücadelesini sürdürüyor.