Atatürkçü Düşünce Derneği, son günlerde gündemde yer alan mayınlı araziler konusundaki görüşlerini bildirdi. ADD Kdz. Ereğli Şubesi tarafından yapılan açıklamada bölgedeki toprakların mirasçılara verilmesi istendi. ADD’nin yazılı açıklaması şu şekilde: Sınır bölgelerimizdeki mayınlı toprakların yabancı şirketlere verilmek istenmesi asla kabul edilemez. Sınırlarımızın %100 bizim denetimizde bulunması gerekir. Bu, devlet olmanın, bağımsızlığın birinci şartıdır. Sözkonusu toprakların Türk şirketlerine verilmesi de kabul edilemez. Çünkü bu topraklar sınır köylerindeki köylülerden kamulaştırılmış topraklardır. Toprakları mayınlı tutmaktan vazgeçilecekse bu toprakların eski sahiplerine ya da mirasçılarına geri verilmesinden daha doğru ve doğal bir şey olamaz.

Organik tarım olanakları değerlendirilmek isteniyorsa sınır boyundaki köylülerin eğitilmesi ve kooperatifler halinde örgütlendirilmesi gerekir.

Zaten Atatürkçülük ülkemizdeki bütün köylülerin en iyi eğitim olanaklarından yararlandırılarak kooperatifleştirilmelerini savunur. Sözünü ettiğimiz çözüm tek doğru çözümdür. Bunun dışındaki çözümler yanlıştır, kabul edilemez”