Zonguldak’ın kardeş şehri Castrop-Rauxel şehrinde 2 haftalığına misafir olan hemşirelik ve fizyoterapistlik bölümlerinde okuyan BEÜ öğrencileri, Almanya’da bulunan hastane ve rehabilitasyon merkezlerini ziyaret etti. Ardından Avrupa Zonguldaklılar Derneği’nin kadın kolları ile biraraya gelen öğrenciler, karşılıklı görüş alışverişinde bulundu.

 

“GÜZEL İŞLERE İMZA ATACAĞIZ!..”

Ziyaret sırasında konuşan derneğin Kadın kolları Başkanı Hülya Özcan; “Almanya’da ki okul ve iş sistemi hakkında deneyim ve bilgi edinmeleri için verdiğimiz lokalimizdeki yemek davetinde bir araya geldik. Kız öğrencilerimizin durumları, sorunları, var mı yok mu soruşturduk. Biz kadın kolları olarak buraya gelen her öğrenciye, her zaman desteğimizi sürdüreceğiz. Öğrencilerin kaldığı huzur evlerinde rahat ve memnun olmaları bizleri de memnun etti. Dernek adına artık kadın kolları olarak bu saatten sonra çok güzel işlere imza atacağız inşallah, kadınlar olarak derneğimizi desteklemelerini istiyoruz dedi;”

 

“DERNEĞİN KAPISI TÜM KADINLARIMIZA AÇIKTIR”

Kadın kolları 2.Başkanı Hülya Cördük ise; “Castrop-Rauxel derneğine ve SPD Milletvekili Frank Schwabe’ye çok teşekkür ediyorum. Bu güzel 4 kız öğrencilerimizi en güzel şekilde ağırladılar ve karşıladılar. Duyduk ki 4 öğrencimiz Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesinden Castrop-Rauxel şehrine gelmişler, bizde kadın kolları olarak hemen harekete geçtik ve tanışma imkanı bulduk. Kızlarımız da zaten Avrupa Zonguldaklılar Derneğini duymuşlar görmek ve tanımak istemişler. Bizde elimizden ne geliyorsa kız öğrencilerimiz için yapmaya çalıştık. Umarım çok memnun kalmışlardır. Artık her cuma günleri saat 18’de kadınlar olarak lokalimizde buluşacağız ve ileriki zamanlarda doçentler, psikologlar ve çocuk uzmanları ile çalışmalar yapacağız. Farklı derneklerle işbirliği içinde olacağız. Bütün kadınları davet ediyoruz, derneğe üye olanda olmayanda. Bu derneğin kapısı herkese açıktır. Birlikten kuvvet doğar, her kimsenin ne sorunu ne problemi varsa elimizden geleni yapmaya çalışacağız.” diye konuştu.

 

ÖĞRENCİLERDEN TEŞEKKÜR

Kız öğrenciler ise konuşmalarında şunları ifade ettiler; “Almanya’da herşey çok güzel disiplinli ve sistemli. İnsanlar cana yakınlar ve yardım severler. Derneği tanıdığımıza çok sevindik, sağolsunlar bizlerle çok ilgilendiler, hepimize çok güzel ilgi gösterdiler ve davetleri için bizde hepsine teşekkür ediyoruz dediler;”

Ziyaret; derneğin kadın kollarının 4 kız öğrenciye hediye taktimi ve hatıra fotoğrafı çekimi ile son buldu.

 

(Haber: Yılmaz Adıyaman - Gelsenkirchen)