Zonguldak Kent Konseyi Başkanı Yesari Sezgin, Kent Konseyi üyeleri, AK Parti Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar'ı makamında ziyaret ederek, bilgi alışverişinde bulundular.
Yesari Sezgin gündemi değerlendirdikten sonra Zonguldak'ın trafiğini azaltmak için bazı önerilerde bulundu.
Sezgin yaptığı konuşmada, Zaman zaman yeri geldiğinde yetkili mercilerle görüşmeye çalışıyoruz. Bugünkü önerilerimizi de ilgilerle paylaşacağız. Sizinde bildiğiniz gibi bir çağrı yapmıştık. Zonguldak'ın sorunlarından olan ulaşım sorunu olduğunu biliyoruz. Çözüm üretmek zorundayız aslında Zonguldak olarak bu konulara. Bunlarında yavaş yavaş çözüm önerilerini koyuyoruz ortaya. Bunlardan bir tanesi de Mithatpaşa Tüneli biliyorsunuz. Geçtiğimiz hafta içerisinde bildiğiniz gibi ihalesi yapıldı. Çok sevindirici bir gelişme, trafiğin çözümüne önemli katkıları olacağını düşünüyoruz. Bu konuda emeği geçen herkese teşekkür etmek istiyorum. Tabi Zonguldak platformunu bir katkısı vardı. İlk başta buradaki arkadaşlara teşekkür ediyorum.
Sorun oluşturacak projelerde ortaya koymamak gerekiyor.
Bizim burada olmamızın asıl sebebi Miting zamanlarında Zonguldak trafiğinin felç olduğunu düşünerek, Mitinglerin Madenci anıtında değil de, Zonguldak festivalinin yapıldığı Lauvar alanında yapılmasını öneriyoruz. Bu konu hakkında protokolde imzalayabiliriz. Diğer partilerde görüşebiliriz dedi.
AK Parti Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar ise, Sayın başkanımızın şehrimizin sorunlarıyla ilgili birkaç konuyu gündeme getirdi.
Sohbet esnasında gündeme getirdiği Lauvar alanın miting alanı yapılması konusu, bununda ötesinde tabi bizim daha önce bir önerimizde oldu. Kendilerinin de ifade ettiği gibi Lauvar alanında miting ve sosyal aktiviteler yapabiliriz, ve de yapıldı.
Belediyemizin yapmış olduğu festival etkinliklerini orada yaptık trafikte aksamadı sorunda yaşamadık. Güzel ve iyi oldu. Ziyaretinizin konusuyla ilgili olarak ta bende Lauvar alanının olduğu yerde miting ya da diğer etkinliklerin yapılmasına bende destek vereceğimi sizlere söylemek isterim dedi.