Zonguldak Eğitim İş Mali Sekreteri İsmail Hasdemir yazılı bir açıklama yaparak, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın mitinglerine katılmak için memurlara izin verilmesini eleştirdiği ve konunun yargıya taşınacağını ifade ederken şöyle dedi:
"Aydın Söke İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Buğdayeken'in tüm okullara e-posta göndererek müdür, müdür yardımcısı ve personeli Başbakan Tayyip Erdoğan'ın Aydın'daki mitingine çağırdığı, mitinge katılacak personelin görevli ve izinli sayılacağı öğrenildi. O sırada Eğitim-İş'İn ülke genelinde eş zamanlı olarak gerçekleştirdiği 'Grevsiz Sendikaya Hayır' konulu eylemi için Denizli'de bulunan Genel Başkanımız Yüksel Adıbelli, konu ile ilgili bir basın açıklaması düzenledi. Söz konusu belgenin bir örneğini de basın mensuplarına dağıtan  Genel Başkanımız Adıbelli, konuyla ilgili olarak suç duyurusunda bulunulacağını açıkladı.
Son yıllarda kaymakamların, valilerin, ilçe milli eğitim müdürlüklerinin AKP yöneticileri gibi davrandıklarını anımsatan Adıbelli, sözlerine şunları ekledi:
AKP'ye her yol mubah. 'Valiler bizim il başkanımız, kaymakamlar bizim ilçe başkanımız, ilçe milli eğitim müdürleri, il milli eğitim müdürleri bizim AKP yöneticimiz' gibi davranıyorlar ve baskı yapıyorlar. Söke İlçe Milli Eğitim Müdürü  AKP'nin ilçe başkanı mı? İlçe yönetim kurulu üyesi mi? Bunlar gözünü karartmış. Bu müdür hakkında suç duyurusunda bulunacağız."