TMMOB Maden Mühendisleri Odası (MMO) Zonguldak Şubesi Başkanı Erdoğan Kaymakçı ve Yönetim Kurulu üyeleri, Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Eyüp Alabaş'ı ziyaret etti.
Ziyarete; MMO Zonguldak Şubesi Yönetim Kurulu üyeleri Tevfik Baş, Avni Özarman, Ayşen Yavuzdoğan ve Yedek Üye Hasan Karaüzüm de katıldı. GMİS Genel Başkan Yardımcısı Satılmış Uludağ, Genel Sekreteri Behzat Cinkılıç, Genel Mali Sekreteri Muharrem Sarıçam ile Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Osman Tutkun'un da hazır bulunduğu ziyarette konuşan MMO Zonguldak Şube Başkanı Erdoğan Kaymakçı, “GMİS'in yeni yönetimine başarılar diliyoruz. Ülkemizin içinde bulunduğu durum belli. Zonguldak'ın içinde bulunduğu durum da belli. Zonguldak bir kömür kenti. Kömür üretiminin arttırılması ve kalıcı istihdam sağlanması için çalışmaların devam etmesi lazım. Bundan önce olduğu gibi bundan sonraki süreçte de Maden Mühendisleri Odası olarak sendika ile ortak çalışmalarımızı, TTK'nın kalkınması ve atağa geçmesi, istihdama yönelik çalışmaların yoğunlaşması umuduyla sürdüreceğiz” dedi.
GMİS Genel Başkanı Eyüp Alabaş ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Biz seçildiğimiz andan itibaren Sendikamızı; çalışanlarla barışık hale getirmek, ardından Zonguldak'taki sivil toplum ve meslek örgütleriyle, şehirle bütünleştirmek için çalışmalara başladık. Sendikamızı çalışanlarla barışık hale getirdik. Geçmişte olduğu gibi GMİS'in mücadele anlamında gerektiğinde tüm Türkiye'ye örnek olabilecek mücadeleleri de ortaya koyabildiğini gösterdik. Bundan sonra da bu mücadelemiz, hem TTK'nın yaşatılması adına, hem Zonguldak'a katkı verme adına, TTK'nın geçmişte olduğu gibi yine üreterek ülkemiz ekonomisine katkı koyması adına devam edecektir. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmamalıdır” diye konuştu.