Milliyetçi ve Muhafazakar Partisi (MMP) Alaplı'da teşkilatlandı. Partinin Alaplı İlçe Başkanlığına Musa Türkoğlu getirildi.
MMP Alaplı İlçe Başkanı Musa Türkoğlu, dağılmış ve kamplaştırılmış milliyetçilik ve muhafazakarlığı tek çatı altında toplayıp, iktidara taşımayı amaçlayarak kurulan Milliyetçi ve Muhafazakar Partisi'nin il ve ilçelerde teşkilatlanmaya başladığını bu kapsamda Alaplı'da ilçe teşkilatını kurduklarını söyledi.
MMP Alaplı İlçe Başkan Yardımcısı Volkan Yamak'la birlikte parti ve ilçe gündemine yönelik değerlendirmelerde bulunan Türkoğlu, "MMP Genel Başkanı Ahmet Reyiz Yılmaz ve parti teşkilatından bize bir görev geldi. Millet taşın altına elini koyar biz taşı omuza alıp arkadaşlarımızla, ekibimizle götürmeye hazırız. Bunu Türkiye genelinde belli bir kitleye yaymanın ve bunu insanlara tatlıkla, sevimlilikle ve hizmet ederek anlatmanın çabası içerisinde olacağız. Siyaset hizmet ister, hizmet yürek ister, yürekte bilek ister, bileğin arkasında da adam gibi adam ister. Bunu yapmaya biz hazırız. Çevremizdeki büyüklerle, iyi niyetli insanlarla bu kararı aldık. Hedefimiz iktidara hizmet için talip olmaktır" dedi.
İlçenin sorunların çözümüne yönelik projelere destek vermeye hazır olduklarını belirten Türkoğlu, "İlçemizin gelişmesi noktasında elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız. İlçemizde bir süre önce yaşanan iki kooperatif arasında yaşanan gerginliğin çözümü noktasında her iki kooperatif yetkilileri bir araya gelerek sorunun çözümüne yönelik çalışma başlatacağız. Bu konuda biz her iki kooperatifin birleştirerek herkesin ekmek yemesini istiyoruz. Bizim amacımız bağcıyı dövmek değil, herkesin üzüm yemesini sağlamaktır. Bunun yanı sıra daha önceki dönemlerde siyasilerimiz, sivil toplum örgütleri, oda ve derneklerin katılımıyla birlik ve beraberlik toplantıları düzenleniyordu. İlçe gündemine yönelik değerlendirmelerin yapıldığı bu toplantılar uzun zamandan beri yapılmıyor. Biz bu toplantıların verimli olduğu düşüncesiyle tekrar yapılması noktasında üzerimize düşen görevi yapmaya hazırız.
İlçemizde köylerimizde çöp sorunu gündemde bu konuda da siyasilerimizden artık somut adımlar atmalarını bekliyoruz" diye konuştu.