2011 yılında ilçe genelinde yüz ve plaka okumanın da bulunacağı mobese sisteminin kurulmasının hedeflendiğini açıklayan Ereğli İlçe Emniyet Müdürü Niyazi Koçak, ilçenin daha güvenli bir şehir haline geleceğini açıkladı.

Liberya'da görev yaptığı süre içerisinde ilçeyi yerel basın aracılığı ile yakından takip ettiğini belirten Koçak, bayram tatili süresince kayda değer bir olayın yaşanmadığını da hatırlatarak ilçede görev yapmaktan son derece mutlu olduğuna vurgu yaptı.

Kdz.Ereğli İlçe Emniyet Müdürü Niyazi Koçak, ilçe genelinde mobese sisteminin 2011 yılında oluşturulmasının planlandığını açıkladı. Mobese ile plaka ve yüz okuma sisteminin oluşturulacak olmasından dolayı ilçenin çok daha güvenli bir noktaya geleceğini belirten İlçe Emniyet Müdürü Koçak, mobese sisteminin çok büyük bir nimet olduğuna da vurgu yaptı.

MALİYETİ 600 BİN TL
Yaklaşık 600 bin TL'ye malolacak olan mobese sisteminin ilçenin belirli noktalarına konulacağını ve bu sayede rahat takip yapılabileceğini belirten Koçak, "İnşallah 2011 yılında mobese sistemini hayata sokmak istiyoruz. Mobese sistemi teknolojinin bize vermiş olduğu çok büyük bir nimet. Onu kurduğumuz takdirde çok daha güvenli bir şehir haline geleceğiz" dedi.

KAYDA DEĞER OLAY YOK
Emniyet Müdürü Koçak, polis bölgesinde bayram tatili süresince ölümlü trafik kaza yaşanmadığını yine 9 günlük tatil boyunca kayda değer bir olayın bulunmadığını vurgulayarak, "Bayram konusunda ülke genelinde çok ciddi trafik kazaları oldu biliyorsunuz, Ereğli'-de bayram tatilimizde 9 adet trafik kazası oldu hafif yaralı kazalar oldu, Allah'a şükür ölümlü bir kaza olmadı. Mala ve şahsa karşı çok basit olaylarımız var ciddi bir olayımız yok. Bir iki ufak hırsızlık, bir iki kavga olayı yaşandı. Kdz.Ereğli ilçemizde huzurlu bir bayram süreci yaşadık, inşallah bundan sonraki sürecimiz de bir bayram havasında olur" sözleri ile bayram tatili süreci hakkında bilgi verdi.

"EREĞLİ'DEN BÜYÜLENDİM"
Kdz.Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğüne atanmasının ardından 3 ay ilçede bulunan ve ardından Liberya'nın Başkentinde bulunan Polis Akademisinde İç Hizmetler Kurs Koordinatörü olarak yaklaşık 1 yıl görev yapan Niyazi Koçak, yurt dışı görevi sırasında ilçede olup biteni yerel basının internet sitelerinden yakından takip ettiğini söyledi.
Ereğli'den büyülendiğini ve ilçeyi çok sevdiğini belirten Koçak, "3 Ay görev yaptım o zamanlar bahsetmiştik ilk defa ben Ereğli'ye o tarihlerde gelmiştim. Ereğli'yi beğenmiştim, büyülenmiştim. Yurt dışına göreve giderken eşim ile konuştuk, "acaba gitmesek mi?" diye. Eşimde burayı çok sevdi bende çok sevdim. 1 Yıllık yurt dışında değişik bir tecrübemiz oldu ama aklım hep buradaydı.

LİBERYA'DAN YAKIN TAKİP
Ben Liberya'da görev yapmıştım, Liberya'nın Başkentinde Polis Akademisinde İç Hizmetler Kurs koordinatörüydüm. Buradaki görevimiz ülkemiz temsilen oraya gittiğimiz için çok başarılı olduğumuza da inanıyoruz. Çünkü biz 30 kişi Polis teşkilatının görevlisi olarak orada bulunduk. 2003'den buyana bu 30 kişilik grup dönüşümlü görev yapıyor. Bizim için de iyi geçti.
Aklım buradaydı internetten Ereğli'nin yerel gazetelerini takip ediyordum sürekli ne olup ne bitiyor diye.
Çokça merak içerisinde haberleri takip ediyordum, çok şükür görev bitti geldik, Burada olmak beni çok mutlu ediyor"