Kdz. Ereğli’de lise öğrencilerinin katılımı ile düzenlenen Model Birleşmiş Milletler Konferansı (EFLMUN), kapanış ve sertifika töreni ile sona erdi.


Kdz. Ereğli’de İbrahim-Süheyla İzmirli Fen Lisesi organizasyonu ile düzenlenen ve en prestijli akademik etkinlik olarak gösterilen Model Birleşmiş Milletler Konferansı (EFLMUN), kapanış töreni ile sona erdi.
13 Nisan Çarşamba günü Kdz. Ereğli Hayrettin Yavuz Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM)’nde düzenlenen törene; Proje Koordinatörü Dr. Muhammet Yaşar Yüzlü, eğitim yöneticileri, öğretmenler, katılımcı öğrenciler ve okul aile birliği yönetimi katıldı.
 

PEKDEMİR, "KENDİNİZE DOĞRU HEDEFLER BELİRLEYİN"
Projenin kapanış töreninde söz alan Kdz. Ereğli İbrahim-Süheyla İzmirli Fen Lisesi Müdürü Alaattin Pekdemir, emeği geçenleri kutladı ve öğrencilere yönelik “Herkesin bir hedefi olmalı. Hayatınızın sonunda, nerede olacağınızı bilmek istiyorsanız, nereye gittiğinizi bilmek zorundasınız. Bu nedenle, kendinize doğru hedefler belirleyiniz. Hedefe ulaşmada yolunuzu, aldığınız eğitim, iradeniz, azim ve kararlılığınız gösterecektir.” ifadelerini kullanarak aydınlık günler diledi.
Tören programı; sertifika takdimi ve devamında Kdz. Ereğli Öğretmenevi'nde verilen iftar daveti ile son buldu.
 

PROJENİN AMACI VE KATILAN OKULLAR
Zonguldak çapında Çaycuma Ticaret ve Sanayi Odası Fen Lisesi, Kdz. Ereğli Alemdar Anadolu Lisesi, İstanbul Atatürk Anadolu Lisesi, Mehmet Ali ve Kadri Yılmaz Anadolu Lisesi, Ereğli Anadolu Lisesi, TED Koleji Vakfı Lisesi, Bahçeşehir Koleji Lisesi ve Ereğli Fen Lisesi okullarının katıldığı proje ile öğrencilerin; uluslararası ekonomik, güvenlik, politik gibi alt başlıklı konuları İngilizce olarak tartışma ve karara bağlama yeteneklerinin geliştirilmesi hedefleniyor.