Türk Hava Kurumu Ereğli Şubesi tarafından ücretsiz model uçak yapımı kurslarının verileceği atölye düzenlenen tören ile açıldı.

 

Türk Hava Kurumu Ereğli Şube Başkanı Muhammet Likoğlu, amaçlarının havacılığı milletin işi haline getirmek olduğunu söyledi. Bunun bir parçası olarak düzenledikleri model uçak yapım atölyesini bu amaçla hizmete açmaktan mutlu olduklarını dile getiren Likoğlu, Türk Hava Kurumu kuruluşundan beri, havacılığı sevdirmek ve özendirmek için çalışmaktadır. Bu tarihsel misyon içinde bir çok çalışmaya imza atmıştır. Kurumun şu an en önemli hedefi devam eden uçak fabrikasını tamamlayarak hizmete sokmaktır. Bu fabrika tamamlandığında, tamamen lüks ve son teknolojinin kullanıldığı ilk etapta 8-10-12 kişilik uçaklar yapılacak. Bu uçakların başta işadamları olmak üzere alıcısı olacak kesimlerde şimdiden sipariş vermektedir. Şube olarak bizde, kendi mülkümüz olan bu binada tamamen ücretsiz olarak gençlerimize ve tabii ki yetişkinliklerimize havacılığı sevdirmek ve bilgilendirmek amacıyla model uçak atölyesi yaptık. Belirlenen sürelerde burada düzenlenen kurslarla isteyen herkes model uçak yapımını öğrenecektir. dedi.

Konuşmanın ardından, davetlilerin katılımıyla Ereğli Pazaryeri arkası Tüylüoğlu işhanında bulunan atölye hizmete açıldı.