Murat ve Halim Yılmaz, adlı yeğenler güçlerini birleştirerek bölgenin en büyük tavuk yetiştirme çiftliklerinden birini kurdular.

Alaplı’da Murat ve Halim Yılmaz, adlı yeğenler güçlerini birleştirerek bölgenin en büyük Tavuk yetiştirme çiftliklerinden birini kurdula.r
Murat Yılmaz gazetecilere yaptığı açıklamada,700 Bin Lira harcayarak bölgenin en büyük tavuk çiftlikleri Kıran Köyünde kurduklarını belirtti. Tavuk Çiftliğini Nisan ayından faaliyete geçireceklerini anlatan Yılmaz şöyle dedi;
“Alaplı son zamanlarda  tavukçuluğun merkezi olmaya başladı. Bu nedenle ile bölgede yoğun bir çalışma yapılıyor. Yıllardır Alaplı’da mevcut olan eski ve ufak kümesler gündemden düştü. Artık modern kümesler yapılmaya başlandı. Alaplı  tamamen tavuk çiftliği yapımına döndü.
İleride daha büyük entegrelerin yapımı ile bu bölgenin gelir kaynağı tavukçuluk olması bekleniyor. A' dan Z' ye tam otomatik kümes yaptık. Isı, fan, havalandırma sistemleri tamamen bilgisayar kontrolü olacak. Yaklaşık 50 Bin kapasiteli kümesin mali-yeti 700 Bin Lira civarında.”