Kdz. Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay “24 Kasım Öğretmenler Günü” nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı.

Çay, öğretmenlik mesleğinin tarih boyunca en fazla rağbet gören bir görev olduğunu belirterek, ‘Milli birlik ve bütünlüğün sağlanmasında en önemli aktörlerden biri olan öğretmenler aynı zamanda doğruluk, içtenlik ve erdemlik gibi evrensel değerlere ulaşmayı da sağlar. Öğretmenler öğrencilerine en etkin eğitimi vermeye, onları bilgili, birikimli, çağdaş ve özgür düşünebilen bireyler olarak yetiştirmeye gayret etmektedirler’ dedi.

Tüm çalışan öğretmenlere başarılar dileyen Çay, “En kutsal mesleklerinin başında gelen öğretmenlik, doğrudan insanı ve onun oluşturduğu medeniyeti şekillendirdiği için tarih boyunca en fazla rağbet gören bir görev olmuştur.

24 Kasım Öğretmenler Günü, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ‘ün Başöğretmenlik unvanını kabul ettikleri 24 Kasım gününü 1981 yılından bu yana Öğretmenler Günü olarak kutluyoruz.

Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün, ülkemizin çağdaş bir eğitim sistemine kavuşması amacıyla eğitim alanında başlattığı yenilikler bugünün modern Türkiye’sinin de temellerini oluşturmaktadır. Bugün ülkemizin çağdaş medeniyetler seviyesine yükselmesi için öğretmenlerimiz, bin bir zorluk ve fedakârlık içerisinde ülkemizin dört bir köşesinde kalkınmanın, ilerlemenin, bilimin ve medeniyetin ışığını yaymaya gayret etmektedirler. Milli birlik ve bütünlüğün sağlanmasında en önemli aktörlerden biri olan öğretmenler aynı zamanda doğruluk, içtenlik ve erdemlik gibi evrensel değerlere ulaşmayı da sağlar. Öğretmenler öğrencilerine en etkin eğitimi vermeye, onları bilgili, birikimli, çağdaş ve özgür düşünebilen bireyler olarak yetiştirmeye gayret etmektedirler. Bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da ülkemizin ekonomik ve sosyal yönden daha da kalkınmasında en büyük katkı ve pay öğretmenlerin olacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü kutluyor, başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, şehit olan ve ebediyete intikal eden öğretmenlerimizi minnet ve rahmetle anıyor, emekli öğretmenlerimize sağlık ve esenlikler, çalışan arkadaşlarımıza başarılar diliyorum” dedi.