Ereğli Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (ERİD) davetlisi olarak Ereğli'ye gelen Moldova Büyükelçisi Igor Bol Boceanu, Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık'ı ziyaret etti. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık ziyaret sırasında Boceanu'ya ilçe hakkında çeşitli bilgiler verdi.

Büyükelçi Boceanu'da yaptığı konuşmasında, Ereğli'de bulunmaktan mutlu olduğunu ve Ereğli'yi beğendiğini belirterek, Size en iyi dileklerimi sunuyorum. Tüm şehir halkına saygılarımı sunuyorum. Benim buraya ilk ziyaretim ama bölgenin olarak hem Ankara hem İstanbul'a yakınlığı hem de karşıdaki ülkelerden dolayı çok önemli bir konuma sahipsiniz dedi.

İŞBİRLİĞİ SAĞLANABİLİR

Büyükelçi Bocaenu'da tercümanı aracılığı ile yaptığı açıklamasında şunları söyledi: Başbakanımız Erdoğan'da Moldova'ya davet ettik, bir ekip olarak işadamları ekibi olarak, kültürel, sanatsal bir ekip olarak. Oraya Anadolu Ateşi gibi bir grubu getirmeyi oradan da aynı şekilde Moldova'dan da bir ekip getirmeyi kültürel arası bir işbirliği sağlanabilir. Sanayide işadamlarını hem kültürel bir ekibi götürmek istiyoruz. Bizim de Anadolu Ateş grubuna benzer Rok isimli bir grubumuz var. Modern kültürü yansıtan bir grup. Belki festivalinize çağırabilirsiniz. Hem hükümet hem Türkiye ile ikili ilişkiler içerisinde önemli bir noktadayız.

GELİŞMELERİ ÖNEMSİYORUZ

Bu gelişmeleri önemsiyoruz. Türk insanının çalışma azmi daha fazlasına ulaşma isteği bizim için güzel bir örnek biz de bu doğrultuda çalışmak istiyoruz. Kasım'ın 1'inde 7 tane protokol imzalandı bunlardan bir tanesi de serbest ticaret anlaşmasıdır. Bu prosedürlere göre de parlamentoda alınan kararlara göre Mayıs ayında tüm Türkiye halkına sınırlarımızın açılacağını duyuruyoruz. Türk tarafı da bu yönde belgeleri hazırlıyorlardır biz de Türk tarafının sınırlarının açılmasını arzuluyoruz. Başbakan Erdoğan ile görüşmemizde o bize şunu özellikle belirtti iki ülke arasındaki serbest ticaret anlaşmasına değindi. Bu yöndeki çalışmalarımız sürüyor. Başbakanın Moldova ziyaretinde bu anlaşmanın tamamen imzalanması hedefleniyor. Bizim Karadeniz'e kıyımız yok ama en azından geçişimiz var.