Lösev İl Temsilciliği, ZKÜ Onkoloji Servisinde yatan lösemili çocukları ziyaret etti, hediye verdi, 23 Nisan Çocuk Bayramlarını kutladı.

Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Hastanesi Onkoloji Servisinde yatmakta olan Lösemili çocuklara, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle ziyaret eden Lösemili Çocuklar Vakfı Zonguldak İl Temsilcisi Zeki Erkez, Alaplı Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu’nun eşi Dilek Çimenoğlu, Şerife Taşdilen ve Reşat Pala, hasta çocuklar ile yakından ilgilendi, hediye verdi ve çocuk bayramını kutladı. Lösev hakkında kısa bilgi veren Erkez, “Lösemili çocuklar sağlık ve eğitim vakfı 1998 senesinde Türkiye’nin dört bir yanındaki lösemili çocuklarımıza ve ailelerine ücretsiz hizmet vermek amacı ile kurulmuştur ve 12 senedir kar amacı gütmeyen ve kamu yararına çalışan bir kuruluş olarak varlığını sürdürmektedir. Lösev 2000 yılında lösemili çocuklar hastanesi, “Lösante”yi kurmuştur. 23 Eylül 2006 tarihinde Lösev, lösemili çocuklar konuk evini açmıştır. 2010 yılının Haziran ayında resmi olarak Lösemili Çocuklar Köyü’nün açılışını yaparak, sağlık merkezi, konuk evi, aile konutları, üretim atölyeleri, dinlenme tesisleri, dershaneler, yatakhane ve yemekhaneleri içerisinde bulunmaktadır.
Tamamen hijyenik olarak yapılmıştır. Lösev tüm bu faaliyetlerini duyarlı kişi ve kuruluşların destekleri ile gerçekleştirmiştir. Bu nedenle çalışmalarımızı ülke geneline yayarak zorlu tedavi süreçlerinden geçen lösemili çocuklarımız ve ailelerine moral vermek, destek olmak ve yalnız olmadıklarını hissettirmek istiyoruz. Duyarlı vatandaşlarımız ve kuruluşlarımızdan desteklerini beklemekteyiz” dediler.