TTK Armutçuk Müessesesinde kömür vagonlarını çeken motor raydan çıkarak tren raylarının kenarından geçen maden işçilerin üzerinde devrildi, 1 işçi yaşamını yitirdi 1'i ağır 3 işçi ise yaralandı.

Türkiye Taşkömürleri Kurumu Armutçuk Müessesesinde meydana gelen iş kazasında 1 işçi yaşamını yitirdi, 3 işçi ise yaralandı. - 400 kodunda kömür nakli yapıldığı sırada Adem Candan'ın kullandığı vagonları çeken motor raydan çıkarak işçilerin üzerine devrildi. Kazada yaralanan Adem Candan motor altında kalan Saffet Koç, İsmail Uzan ve Cevdet Baytekin, işçi arkadaşları tarafından sıkıştıkları yerlerden çıkarılarak ambulanslarla Kdz.Ereğli Devlet Hastanesi ve Özel Anadolu Hastanesine kaldırıldı. Kdz.Ereğli Devlet Hastanesine ağır yaralı olarak gelen 38 yaşındaki 12 yıllık maden işçisi Saffet Koç yaşamını yitirirken aynı hastanede bulunan Adem Candan ve İsmail Uzan hayati tehlikelerinin bulunmadığı Özel Anadolu Hastanesine kaldırılan Cevdet Baytekin'in ise durumunun ağır olduğu öğrenildi.

Kazanın sabah saat 06.30 sıralarında meydana geldiğini belirten Genel Maden İşçileri Sendikası Armutçuk Şube Başkanı İsa Mutlu, yaptığı açıklamasında Acımız çok büyük. Saffet Koç arkadaşımızı kaybettik Cevdet Baytekin'in durumu ağır İsmail Uzan ve Adem Candan hayati tehlikeyi atlattı dedi.

Gece vardiyasından çıkan işçiler de hastane önünü doldururken yaşamını yitiren Saffet Koç'un yakınları sinir krizleri geçirdi. Olay ile ilgili soruşturma ise sürüyor.