Zonguldak Sergi Odası'nın geçen ay düzenlediği "Hayatımız Trafik" etkinliğinde motorize gıda taşımalarında ortaya çıkan tehlikelere karşı toplanan imzalar ilgili birimlere gönderildi.

Dilekçe ile TBMM İçişleri Komisyonu Başkanlığı, İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Hizmetleri Başkanlığı ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'na gönderilen talepler şöyle:

"Açtığımız imza kampanyası ile motosikletli gıda ve benzeri kurye taşımacılığının yarattığı tehlikeleri gündeme taşımak istedik. Kent yaşamında özellikle yayalar arasında tehlike gösteren, trafik akışında aşırı hızlarıyla kuralları tamamıyla yok sayan motorize kurye ağı gittikçe çoğalıyor. Çalışma tarzları, beklentileri aşırı hız üzerine kurulu bu sistemin hazırlanacak yönetmelik ve kurallarla denetime alınmasını talep ediyoruz."

 

“Hayatımız Trafik” etkinliklerine paralel olarak konan “Trafik Canavarı” ödülünü ise pizzacı domino's aldı. Yeme-içme sektöründe "30 dakikada kapında" sözünü vermesiyle tepki çeken, motorize dağıtım ağındaki genç sürücülerini, yaşlı-genç yayaların can güvenliğini tehlikeye atan firma 2017 yılının "Trafik Canavarı" oldu.

İlk kez 2012 yılında Zonguldak'ta Sergi Odası tarafından düzenlenen "Hayatımız Trafik" etkinlikleri "Trafik Mağdurlarını Anma Günü" çalışmalarının paralelinde yapılıyor. Dünyada her yıl Kasım ayının üçüncü pazarı gerçekleşen "Trafik Mağdurlarını Anma Günü" 1993'den bu yana Avrupa Trafik Mağdurları Federasyonu (FEVR) tarafından düzenleniyor.