Maden Tetkik Arama (MTA) Genel Müdürlüğü bünyesinde çalışan Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Üyelerini ilgilendiren ve GMİS ile Kamu-İşletmeleri İşverenleri Sendikası (Kamu-İş) arasında görüşmeleri sürdürülen MTA 14. Dönem Toplu İş Sözleşmesi Ankara'da imzalandı.

1 Ocak 2011 ile 31 Aralık 2012 tarihleri arasını kapsayan MTA 14. Dönem Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinin son toplantısına MTA adına MTA Genel Müdür Yardımcısı Yusuf Ziya Coşar, Reşat Alan, Hasan Yalçınkaya ve Mustafa Türkoğlu; GMİS adına GMİS Genel Başkanı Eyüp Alabaş, Genel Başkan Yardımcısı Satılmış Uludağ, Genel Sekreteri Behzat Cinkılıç, Genel Mali Sekreteri Muharrem Sarıçam, Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Osman Tutkun, MTA Şube Başkanı Sadi Deynez, Şube Sekreteri Hüseyin Erkoç, Şube Mali Sekreteri Kamil Gökçeoğlu Şube Teşkilat Sekreteri Cüneyt Engin; Kamu-İş adına Kamu-İş Genel Sekreter Yardımcısı Abdullah Kahraman, Süleyman Eryiğit, Niyazi Yazıcı ve Hasan Karslı katıldı.

Toplu Sözleşmenin imzalanmasının ardından birer konuşma yapan GMİS Genel Başkanı Eyüp Alabaş ile MTA Genel Müdür Yardımcısı Ziya Coşar, giderek etkisini artıran MTA'nın önümüzdeki dönemde daha verimli ve etkin çalışarak ülkemiz ekonomisine daha çok katkı vereceğini belirterek, sözleşmenin hayırlı olması dileğinde bulundular.

Türk-İş ile Hükümet arasında imzalanan Çerçeve Anlaşması'na bağlı kalınarak Kamu-İş ile Sendikamız arasında imzalanan MTA 14. Dönem Toplu İş Sözleşmesi'ne göre ücretlerde birinci altı ay yüzde 4, ikinci altı ay yüzde 4 artış sağlandı. Üçüncü ve dördüncü altı aylar için de yüzde 3'er oranında zam yapılacak. İkinci yıl enflasyonu zam oranlarını aşarsa aşan kısım da artış oranlarına eklenecek.

Sosyal yardımlar ise 95 TL'den 156 TL'ye çıkarıldı.

MTA 14. Dönem Toplu İş Sözleşmesi 1 Ocak 2011 ile 31 Aralık 2012 tarihleri arasını kapsıyor.