Genel Maden İşçileri Sendikası’nın (GMİS) Şubelerinin 9. Olağan Genel Kurulları, 26 Şubat 2011 tarihinde Ankara’da Belediye İş Sendikası Salonu’nda gerçekleştirilen MTA-İş Şubesi Olağan Genel Kuruluyla tamamlandı. MTA-İş Şubesi’nin 9. Olağan Genel Kurulu’na GMİS Genel Merkez Yöneticilerinin yanısıra şubelerin eski ve yeni yöneticileri, eski MTA işyeri temsilcileri, MTA Şube delegeleri, MTA çalışanları ile kalabalık bir Üzülmüz Şube üst kurul delegesi katıldı. Genel Kurulda Divan Kurulu; GMİS Genel Sekreteri Taci Alkaya, Durmuş Yılmaz, Mehmet Parti ile Yaşar Seven’den oluştu. Genel Kurulda bir konuşma yapan GMİS Genel Başkanı Ramis Muslu; “2011 yılı kamuda toplu sözleşme dönemi. Geçmişten bugüne toplu sözleşme dönemleri sıkıntılı geçiyor. Bu sıkıntıları aşabilmemiz için omuz omuza, birlik ve bütünlük içinde mücadele etmemiz gerekiyor. 3 Şubat 2010 tarihinde toplu iş sözleşmesi taslaklarımızı Kamu-İş’e teslim ettik. TİS görüşmelerimiz Mart ayı içinde başlayacak. İşyerlerimizi, kurumlarımızı daha güçlü hale getirmeliyiz. Bunun için TTK ve MTA’daki işçi açıklarının giderilmesi gerekiyor. MTA’ya son olarak 2008 yılında 100 arkadaşımız iş başı yaptı. Ancak o günden bugüne onlarca arkadaşımız emekliye ayrıldı. Bu eksiklerin giderilmesi ve yeraltı kaynaklarımızın tespitini de yapan MTA’yı geçmişte olduğu gibi ülkemize daha fazla hizmet eder hale getirilmesi gerekiyor” dedi.

 

SADİ DEYNEZ, YİNEDEN ŞUBE BAŞKANI

 

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) MTA-İş Şubesi’nin 26 Şubat 2011 tarihinde Ankara’da yapılan 9. Olağan Genel Kurulu’nun Şube Yönetimi seçim sonuçları belli oldu. Genel Kurulda 113 delege oy kullandı. Şube Başkanlığı seçiminde Mevcut Başkan Sadi Deynez, GMİS MTA-İş  Şubesi Başkanlığına yeniden seçildi. Şube Mali Sekreterliği seçiminde Kamil Gökçeoğlu, Eşref Sarıkızoğulları, Durmuş Kılıç ve Erhan Şahin aday oldu. Kamil Gökçeoğlu ile Durmuş Kılıç’ın ilk sırayı aldığı seçimde yapılan itiraz nedeniyle kararı önümüzdeki günlerde İlçe Seçim Kurulu verecek. GMİS MTA-İş Şube Yönetimi şöyle oluştu; Şube Başkanı Sadi Deynez, Şube Sekreteri Hüseyin Erkoç, Şube Teşkilatlandırma Sekreteri Cüneyt Ergin.

 

 

 

ÜZÜLMEZ ÜST KURUL DELEGELERİ DE KATILDI

 

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Teşkilatlandırma Sekreteri Osman Tutkun, 26 Şubat 2011 tarihinde Ankara’da yapılan MTA Şubesi Genel Kurulu’nu Üzülmez Şubesi’nin üst kurul delegeleriyle birlikte izledi. Belediye-İş Sendikası Salonu’nda gerçekleştirilen Genel Kurula, Tutkun ile beraberinde Üzülmez Şube Başkanı Ergin Cin, Şube Sekreteri Süleyman Bezir, Şube Mali Sekreteri Orhan  Uzun, Şube Teşkilat Sekreteri Erdoğan Bostancı ve Üzülmez Şube’nin 25 üst kurul delegesi katıldı. Kongre sonrasında Osman Tutkun ve ekibi, Anıtkabir’i ziyaret ederek Ata’nın huzurunda saygı duruşunda bulundular.