Yeşiltepe-Kepez karayolunda, aracın çarptığı köpeğin imdadına önce İtfaiye, daha sonra Veteriner İşleri Müdürlüğü koştu. Kazanın meydana geldiği adrese gelen ekipler, köpeği tedavi için hayvan barınağına kaldırdı. İç kanaması olan köpek kurtarılamadı.

Ereğli Yeşiltepe Kepez karayolunun yan tarafında kaldırımda yaralı halde bulunan köpek, Kdz. Ereğli Belediyesi ekiplerini harekete geçirdi. Yaralı köpek, yarım saatlik bekleyişin ardından tedavi edilmek üzere Ereğli Belediyesi'ne ait köpek barınağına götürüldü.

Yeşiltepe Mahallesi'nde yol kenarındaki köpeği gören vatandaşlar, köpeğin su mazgallarına sıkıştığını düşünerek, Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü'ne haber verdi. Söz konusu adrese gelen itfaiye ekipleri, köpeğin mazgallara sıkışmadığını ve yaralı olduğunu fark edince, Ereğli Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü'ne haber verdi.

VATANDAŞLAR SÜRÜCÜLERE KIZDI

Ereğli Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekipler beklendiği sırada, yoldan geçen vatandaşlar da olup biten hakkında itfaiye müdürlü ekiplerinden bilgi aldı. Köpeğe otomobilin çarpıp kaçtığını duyan vatandaşlar, buna tepki gösterdi. İtfaiye ekibi, görevliler gelinceye kadar başında bekledikleri yaralı hayvanı, bir süre sonra iyileştirme merkezinden gelen ekibe teslim eti. Kamyonetin kasasına konulan köpek, tedavisinin yapılması için iyileştirme merkezine götürüldü.

YARALI KÖPEK MÜDAHALELERE RAĞMEN KURTARILAMADI

Ereğli Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekiplerince alınan köpek, Veteriner hekim Erdal Terzi tarafından tedavi altına alındı. Kazanın şideti ile iç kanama geçiren köpeğe serum ve kanamayı durdurmak için gerekli tedavi işlemleri uygulandı. Ancak yapılan tedavilere cevap vermeyen küçük köpek hayatını kaybetti.

Konuyla ilglili açıklama yapan Ereğli Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü doktoru Erdal Terzi, "Köpek rehabilitasyon merkezimize geldiğinde iç kanaması vardı. İç kanamasını durdurmak için serum bağladık. Gerekli tedavileri de uyguladık. Ama yapılan tüm müdahalelere rağmen köpeği kurtaramadık." dedi.