Mithatpaşa Tüneli Projesi Etüt İhalesi sonuçlandı. İhaleyi Mega Mühendislik firmasının kazandığı belirtilirken ihale sonucuna göre yakın zamanda sondaj ve zemin etütlerinin yapılarak yapım ihalesinin açılacağı bildirildi.

Zonguldak Plat-formu tarafından yapılan açıklamada Mithatpaşa Tüneli Projesi Etüt İhalesi'nin yapıldığı bildirildi. Olumlu gelişmelerin sevindirici olduğu belirtilen a-çıklamada, imza kampanyasına gösterilen ilginin, sorunun çözümüne olan ihtiyacın önemli göstergesi olduğu belirtildi. Platform tarafından yapılan açıklamada, "Zonguldak Platformu olarak bir süredir yürüttüğümüz Mithatpaşa Tüneli Projesiyle ilgili olumlu gelişmeler hepimizi sevindiriyor. Zonguldak Platformu olarak geçtiğimiz aylarda yaptığımız imza kampanyasına gösterilen ilgi ve destek trafik sorununa gösterilen tepkinin, sorunun çözümüne olan ihtiyacın en önemli göstergesiydi. İmza kampanyasının başladığı günlerde Ulaştırma Bakanlığı nezdinde Mi thatpaşa Tüneli konusunda başlatılan çalışmalar kampanya ile birlikte daha da hızlanmış ve sorunun ve çözüm beklentilerinin daha net görünmesine katkı sağlanmıştır. Zonguldak Platformu Çalışma Grubu üyeleri olarak geçtiğimiz haftalarda Ankara'ya yaptığımız ziyarette toplanan imzalar Ulaştırma Bakanı Müsteşarı Habib Soluk'a teslim edilmiş, kamuoyunun beklentileri ve talepleri yerinde aktarılmıştır. Soluk ise bir süredir üzerinde çalışılan Mithatpaşa Tüneli ile ilgili olarak basında yer alan haberlerin ve yapılan imza kampanyasının düşüncelerini hızlandırdığını, sürecin daha hızlı işlemesi için bizzat çalışacağını belirtmişti. Ankara dönüşü görüşmeler ve süreçle ilgili olarak biz dizi ziyaretlerde bulunduk. Başta Valimiz Erdal Ata, Belediye Başkanımız İsmail Eşref ve Ak Parti İl Başkanı Hamdi Uçar olmak üzere siyasi partilerimizi ve kamuoyunu bilgilendirdik. Son olarak bir süre önce yapılan Proje -Etüt ihalesinin sonuçlandığını öğrendik. Mega Mühendisliğin kazandığı belirtilen ihale sonucuna göre yakın zaman içinde sondaj ve zemin etütlerinin yapılarak yapım ihalesi açılacak Mithatpaşa Tüneli'nde gelinen son aşama hepimizi mutlu etmektedir. Zonguldak'ın ulaşım sorununu önemli ölçüde çözecek olan Mithatpaşa Tüneli'nin inşaatına başlanarak hizmete açıldığı günü de görmek istiyoruz" denildi.
Çalışmada desteği olan herkese teşekkür edilirken açıklama şöyle devam etti: Yaklaşık 36 yıl önce gündeme gelmesine karşın yakın bir zamana kadar hep unutulan ve projenin hayata geçme si noktasında kamuoyundaki talepleri ve tepkileri göze alarak Karayolları Genel Müdürlüğü'ne yazı yazarak sürecin başlamasını sağlayan önceki dönem Zonguldak Belediye Başkanı Secaattin Gonca, bu süreci yakından takip ederek her zaman ilgi gösteren ve Sivil Toplumun gücünden yararlanmak gerektiğini vurgulayan başta Valimiz Erdal Ata, Belediye Başkanımız İsmail Eşref, iktidar ve muhalefet partisi Milletvekillerimiz, iktidar ve muhalefet partilerimizin ve sivil toplum örgütlerinin başkan ve yöneticileri, Zonguldak Platformu'nun Mithatpaşa Tüneliyle ilgili başlattığı kampanyaya bizzat görev alarak veya imza atarak destek olmuş değerli Zonguldaklılara, yazı, haber ve eleştirileriyle Zonguldak'ın bu sorununun çözümüne katkı sağlayan gazetecilere, Zonguldaklıların bu konudaki talebini dinleyerek sürecin hızlandırılması yönünde çaba gösteren Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'a, Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı Habib Soluk'a, Karayolları Bölge Müdürlüğü'nün bu konuda görev almış tüm personeline teşekkür ederiz. Zonguldak Platformu Çalışma Grubu olarak sürecin hızlanması için çabalarımız ve takipçiliğimiz devam edecektir. Zonguldak Platformu sorunların asla tek başına çözülemeyeceğinden yola çıkarak toplumsal sorunların çözümünde bir araya gelinmesi gerektiğini ortaya koymuştur. Platform sivil toplum örgütlerinin kamuoyu adına taleplerini hiçbir siyasi amaç ve rant gütmeden dile getirmek için mücadele edenlere destek olmaya devam edecektir. Zongu ldak'ın sorunlarının diya log ve birlikte mücadeleyle işbirliği ile çözülebi leceğinden hareket e-den Zonguldak Platformu ulaşım sorununda olduğu gibi başka sorunların çözümünde de aynı arzu ve çabayla ça lışmalarını sürdürecek.