İftar programına MKYK Üyesi ve Genel Başkan Danışmanı Tolga Aral, il, ilçe ve belde yöneticileri ile çok sayıda partili katıldı.




Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, "İslam ülkeleri aralarındaki problemleri, kendileri konuşarak ve diyalog yoluyla çözmeliler. Bu konuda Türkiye Cumhuriyetimizin, devletimizin, sayın Cumhurbaşkanının attığı adımlar çok olumlu. Şu anda Katar'a sahip çıkmak çok doğru bir hareket." dedi.




Destici, danışmanı ve MKYK üyesi Tolga Aral ile.


 

"MÜCADELEYİ DESTEKLİYORUZ"

Destici, partisinin il başkanlığınca bir restoranda düzenlenen iftar programında yaptığı konuşmada, terörün her gün canlarını yakmaya ve can almaya devam ettiğini söyledi. Şu anda çok ciddi, kararlı ve terörün tüm unsurlarına karşı topyekün bir mücadelenin olduğunu belirten Destici, "BBP olarak bu mücadeleyi destekliyoruz ve aynı kararlılıkla sonuna kadar gidilmesini, asla terörle mücadelenin sekteye uğramamasını istiyoruz. Bu konuda da toplumun bütün kesimlerini, bütün siyasi partilerimizin bu mücadelenin yanında durmasının çok elzem olduğunu bir kere daha ifade etmek istiyorum. Burada çatlak bir sesin çıkmaması gerekir ki terörle mücadelede nihai sonuç alabilelim." diye konuştu.



 

"MUSUL VE KERKÜK'Ü DE İÇİNE ALMALI"

Destici, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY), "bağımsızlık referandumu"nu 25 Eylül'de yapacağını hatırlatarak, şöyle konuştu: "Asla ve kata müsaade edilmemesi gerektiğini de buradan bir kere daha vurguluyorum ama ne hikmetse içimizden bazı sesler yükseliyor. Sözde HDP'nin, PKK'nın bir milletvekili çıkıyor, 'Bu bağımsızlık referandumu Musul ve Kerkük'ü de içine almalı, Musul ve Kerkük de buraya bağlanmalı.' diyor. Onlar zaten bölücü ve hainler. Yani, HDP demek PKK demektir. PKK'nın uzantısı açık ve net ama bunların böyle konuşuyor olabilmesi de kabul edilemez. Sen bu milletin güya meclisinde oturacaksın, parayı bu devletten alacaksın, her türlü milletvekilliliği hakkından yararlanacaksın, dokunulmazlık da dahil ve ondan sonra da PKK'ya ve Barzani'ye, oradaki bölücülere hizmet edeceksin. Bunlara müsaade etmemek lazım. Sen bu ülkenin milletvekiliysen, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne ve bu büyük Türk milletine hizmet edeceksin. Eğer etmiyorsan, o zaman defolup gideceksin. Bu kadar basit."


 

"DOĞRU BİR HAREKET"

"Ortadoğu'da, Suudi Arabistan'ın başını çektiği bazı İslam ülkeleri Katar'a karşı bir tecrit ve ambargo politikası uygulamaya başladılar." diyen Destici, "Peki sebep ne? 'Katar teröre destek veriyor.' diyorlar. Bahane, sadece ve sadece bahane. Neden? Çünkü Katar güçleniyor, zengin bir ülke, zengin doğalgaz petrol yataklarına sahip. Dolayısıyla Amerika'nın bunu elde etmesi lazım. Emperyalist güçlerin aslında kendi savaşları bu. Kendi aralarındaki mücadele. Dolayısıyla buraya İslam ülkelerini alet ediyorlar." ifadelerini kullandı.


Destici, İslam ülkelerinin bu tuzağa düşmemesi gerektiğini vurgulayarak, sözlerini şöyle tamamladı:

"İslam ülkeleri aralarındaki problemleri, kendileri konuşarak ve diyalog yoluyla çözmeliler. Bu konuda Türkiye Cumhuriyetimizin, devletimizin, sayın Cumhurbaşkanının attığı adımlar çok olumlu. Şu anda Katar'a sahip çıkmak çok doğru bir hareket. Eğer burada Katar'ı verirseniz, yarın sıra Bahreyn'e gelir. Öbür gün Yemen'e, İran'a, Arabistan'a gelir. Öbür gün Allah muhafaza etsin Türkiye'ye gelir. Onun için hepimiz, hep birlikte bu coğrafyada bulunan bütün İslam ülkeleri birbirine sahip çıkmalı ve kardeşlik duygularını, bağlarını geliştirmeli, bölgede müreffeh, huzurlu, güvenli bir hayatı hep birlikte yaşamalıyız."

 

(Anadolu Ajansı)