Zonguldak Vergi Dairesi Başkanı Refik Akgün, Düzce'nin yanı sıra, Ereğli ve Alaplı ilçelerinde meydana gelen sel felaketi sonrası zarar gören vergi mükellefleri için mücbir sebep hali ilan edildiğini söyledi.

18 TEMMUZ'DA YAŞANDI

Akgün, Ereğli Vergi Dairesi Toplantı Salonu'nda Mali Müşavirler ve Muhasebecileri bilgilendirme toplantısında yaptığı konuşmada, 18 Temmuz tarihinde Düzce merkezli, Ereğli, Alaplı ilçelerinde sel felaketi yaşandığını hatırlatarak, "Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diliyoruz, yaralılarımıza acil şifalar temenni ediyor, kayıplarımızın biran önce bulunmasını temenni ediyoruz" dedi.

"MECBİR SEBEP TARİHİMİZ BAŞLADI"

Sel felaketi nedeniyle Hazine ve Maliye Bakanlığı'nca selden zarar gören vergi mükelleflerine kolaylık sağlandığını anlatan Akgün, "Bu dönemde vermemiz gereken beyannameler ve bildirimler ile ilgili 18 Temmuz 2019 tarihinde mücbir sebep tarihimiz başladı. Selden zarar gören mükellefler, 18 Temmuz-18 Eylül 2019 dahil tarihler arasında verilmesi gereken beyannameler ve bildirimlerini 18 Eylül 2019 dahil tarihine kadar verebilecekler. Bunun için ise selden zarar gördüklerine dair gerek itfaiye, gerekse ilgisi olduysa polis birimlerince yapılan tutanakları ibraz etmek şartıyla, gelir veya kurumlar yönünden bağlı oldukları vergi dairelerine müracaat etmeleri gerekiyor.

"CEZAİ MÜEYYİDE İLE KARŞILAŞMAYACAKLAR"

Bu sayede beyanname ve mükellefiyetinden doğan işlemlerden dolmayı mükelleflerimiz her hangi bir cezai müeyyide ile karşılaşmayacaklar. Ayrıca bu dönemde verilmesi gereken beyannamelerin ödeme süresi de Vergi Usul Kanununun 111. Maddesine istinaden 26 Eylül 2019’a alındı" dedi.

SORULARA YANIT

Zonguldak Gelir İdaresi Grup Müdürü Abdurrahman Kösemen, Ereğli Vergi Dairesi Müdürü Muharrem Gövce, Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (Erdemir) Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kayıkcı’nın da yer aldığı toplantıda muhasebecilerin soruları yanıtladı.