Karadeniz Ereğli ilçesine bağlı Kaymaklar köyünde yaşayan 1911 doğumlu Hanife Demirtaş, resmi yaşının 103 ancak gerçek yaşının 111 olduğunu söyledi. Hiçbir ilaç kullanmadan yaşamını sürdüren Demirtaş, ihtiyaçlarını da tek başına görebiliyor.

 

Kaymaklar köyünde yaşayan 103 yaşında 3 evlilik yapmış ve bir kız çocuğunu da kaybetmiş Hanife Demirtaş gazetecilere yaptığı açıklamasında, doğal beslendiğini ve doğada uzun süre kaldığı için bu kadar uzun süre yaşadığını anlattı. Herhangi bir sağlık sorunu bulunmadığını belirterek, “Mancar, bakla, un çorba, mısır unundan höşmenim vardı zamanında bunlarla beslendim ben. Şimdiki gibi bir sürü çeşit mi vardı? Yaşımı sormayın, kaç yaşında olduğumu valla bilmiyorum. Ben çift sürerdim, adam yoktu tek başıma çalıştım. Ekin eker, harman döver, bağ ve bahçede çalışırdım” dedi.

 

Herhangi bir sağlık problemi bulunmadığını ve ilaç kullanmadığını belirten Demirtaş gençlere de, “Çok çalışın, emekli olun, sağlığınıza dikkat edin” uyarısında bulundu.

 

“İHTİYAÇLARINI KENDİSİ GÖRÜYOR”

Demirtaş’ın akrabalarından Makbule Gündoğdu, 3 evlilik yapan ve 1 kızını kaybeden 103 yaşındaki Hanife Demirtaş’ın günlük yaşamını sürdürdüğünü belirterek, “Dışarı çıkar, bazen yatar, kendi ihtiyacını kendisi görür, yemeğini yer. Geçen sene bir çuval ceviz içi yaptı türkü söyleyerek komşular bile etrafına toplanmış. Resmi yaşı 103 ama bizim bildiğimiz 111 yaşında. Yaklaşık 4 yıl önce aylığını alabilmesi için bana vekalet vermesi gerekti, bankadan bizden doktor raporu istediler, sağlık ocağına götürdük, aklı dengesi yerindedir diye raporu aldık. Herhangi bir sağlık problemi yok, tansiyon şeker gayet normal” dedi.

 

BİLDİĞİMİZ YAŞI 111

Makbule Gündoğdu’nun eşi Nevzat Gündoğdu ise Hanife Demirtaş’ın dedesinin hanımı olduğunu hatırlatarak şunları söyledi: “Kendisi 3 evlilik yaptı son eşi de rahmetli olduktan sonra ben aldım yaklaşık 15 yıldır da benimle birlikte yaşıyor. Nüfustaki yaşı 103 ama bizim bildiğimiz kendisinden de öğrendiğimiz 111 yaşında. Her türlü ihtiyacını kendisi görüyor, ilaç kullanmıyor, sapasağlam”

Hanife Demirtaş evin içerisinde dolaştı, bahçeye çıkarak komşuları ile sohbet etti.

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)