​Zonguldak Orman Bölge Müdürü Ahmet Sırrı Beşel’in Karabük Orman İşletme Müdürlüğü, Karatepe Orman İşletme Şefliğinde 2018 yılında faaliyete geçen Cildikısık Yangın İlk Müdahale Ekibini ziyaret ettiği şöyle bildirildi:

 

Bölge Müdürü Ahmet Sırrı Beşel, Koruma Şube Müdürü Muharrem Koç ve Karabük İşletme Müdürü Rifat Ataş tarafından gerçekleşen ziyaret sonrasında açıklamada bulunan Bölge Müdürü Ahmet Sırrı Beşel, ”Orman Genel Müdürlüğümüzce 2017 yatırım programında yer alan Cildikısık İlk Müdahale Ekip Binası faaliyete geçmiştir.

 

Orman Yangınlarında İlk Önceliğimiz İş Sağlığı ve Güvenliği…

 

Orman yangınlarında ilk müdahale süresini kısaltarak erken ve etkili müdahalenin gerçekleştirilebilmesi amacıyla ormanların kritik ve ücra noktalarına Yangın İlk Müdahale ekiplerimizi konuşlandırmaktayız. Orman yangınlarında görev yapan yangın müdahale ekiplerinin görevleri çok önemli, ülkemizin ormanlarının kaderi onların ellerinde, bu yüzden iş güvenliği ve sağlığı konusundan tedbirlerin alınması çok önemli.

 

 

Orman Yangınlarıyla Mücadele Vatan Savunmasıdır…

 

Ekiplerimizin her yangına anında müdahale edecek şekilde hazır olduğunu görmek memnuniyet verici. Orman yangınları konusunda en kritik döneme girdik, ekiplerimiz teyakkuz halinde ve 24 saat göreve hazır vaziyette beklemektedir. Herhangi bir yangın ihbarı aldığımızda personelimiz hemen hareket etmektedir. Amacımız orman yangınlarını büyümeden en az saha tahribi ile önlemektir. Vatan savunması anlayışıyla orman yangınlarında can siperane mücadele veren ekiplerimizle gurur duyuyorum. Mücadele çalışmalarımız günlük olmayıp 365 gün boyunca devam etmekte, orman yangınlarını söndürme konusunda Bölge Müdürlüğümüz, İşletme Müdürlüklerimiz ve Şefliklerimiz ile birlikte büyük bir mücadele vermekteyiz.” dedi.