Korkmaz’ın dört ana başlıklı mesajının tamamı şöyle:

“Yarınlarımızın teminatı olan sevgili öğrenciler, Sizi çok seviyor ve önemsiyoruz. Bütün gücümüz ve gayretimiz sizin iyi bir eğitim almanız içindir. Sizler, bizim için çok önemlisiniz, çok değerlisiniz. 23-24 Kasım 2016 tarihlerinde gireceğiniz sınavlarda,o kullarda uygulanan sınavlardan bir tanesidir. Tek farkı bu sınavın sorularının Bakanlığımız tarafından hazırlanmış olmasıdır.

Değerli öğrenciler, bu vatanı geleceğimizi emanet edeceğimiz sizler, bizim en değerli hazinemizsiniz. Büyük bir azim ve gayretle bu sınava hazırlandınız. Gerçekleştirmek istediğiniz idealleriniz var. Biliyorum ki sizler, elinizden gelenin en iyisini yapmak için çok çalıştınız. Şimdi, geriye kalan kendinize güvenmek ve sınavda bilgi birikiminizi ve yorum gücünüzü kullanmaktır.

Geçmiş yıllarda kazandıkları başarılarla bizleri onurlandıran diğer öğrencilerimiz gibi sizlerin de aynı performansı göstereceğinize inancım tamdır. İnanıyoruz ki, sizler hazırlandığınız bu sınavı en güzel şekilde geçerek başarılı olacaksınız. Sizlerden beklentimiz iyi yetişmiş, dünyayı tanıyan, kendine güvenen, araştıran ve sorgulayan ve Millî Eğitimin temel amaçları doğrultusunda millî ve manevi değerlerine bağlı bir insan olmanızdır.





Sevgili Öğrenciler,

Başaracağınıza inanın. Kendinize güvendiğinizi ve bu işin üstesinden gelebileceğinizi, donanımınızın başarmak için yeterli olduğunu kendi kendinize fısıldayın. Unutmayın; bilginizi, gücünüzü, imkânlarınızı kendi potansiyeliniz oranında sınavlara yansıtırsanız başarı kendiliğinden gelecektir. Kaygılarınızı azaltın. Sınavda en aza indirilmiş kaygı ve stres en üst düzeyde başarılı olmanızı sağlar. Kendinizle ilgili olumsuz düşünmeyin. Bilginizden emin olun. Sınav başarısını “bilgi-hız-yorum-hız” değişkenlerinin kullanımı ile orantılı olduğunu unutmayın. Sizinle övünüyor, gurur duyuyor ve geleceğimize güvenle bakıyorum.

Değerli Yönetici ve Öğretmen Arkadaşlarım,

Sayın Veliler.

Çocuklarımız, ülkemizin yarınları, temel gücümüz ve kaynağımızdır. Onların eğitim süresi boyunca daima desteğe ihtiyaçları olacaktır. Çocuklarımızın üzerine titreyerek onlara doğru rehberlik yapmak, her zaman yanlarında olduğumuzu hissettirmek, doğru adımlar atmalarını sağlamak eğitimli ve üretken bireylerin oluşturduğu toplumla mümkün olabilmektedir.

Çocuklarımızın başarılı olmasında en büyük görev anne ve babaya düşmektedir. Öğrencilerimizin uzun çalışma maratonu sonunda yaşamlarını şekillendirmek için Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) 1. dönem 8. sınıf ortak sınavlarında başarılı olmaları en büyük dileğimizdir. Bu dönemde çocuğunuzu iyi olduğu konularda cesaretlendirip olumlu özelliklerini vurgulamalısınız. Bu çocuğunuzun güven duygusunu pekiştirecek, “yapabileceğine” ve “başarabileceğine” ilişkin inanç oluşturmasında etkili olacaktır. Unutmayın siz çocuğunuza güvenirseniz çocuğunuz da kendisine güvenecektir.