Kdz. Ereğli Nimet İlköğretim Okulu'nda 21 yıl görev yapan ve okulun müdürü olarak emekliye ayrılan 83 yaşındaki Tahir Yamaner, okulun çok amaçlı salonuna katkı sağladı ve açılış kurdelasını Milli Eğitim Müdürü Akpınar ile birlikte kesti.

1927 Yılında Kdz.Ereğli Şamlar Köyünde dünyaya gelen ve 1945 yılında Kastamonu Göl Köy Enstitüsünü bitirerek öğretmenlik mesleğine başlayan Tahir Yamaner, farklı okullarda 19 yıl boyunca yüzlerce öğrenciyi mezun ederken uzun yıllar Kdz.Ereğli Nimet İlköğretim Okulu'nda müdür olarak görev yaptı. 36 Öğrenim yılının ardından 1981 yılında emekli olan Tahir Yamaner, 21 yıl görev yaptığı Nimet İlköğretim Okulu'nun eksikliklerinin giderilmesinde üzerine düşen sorumluluğu yerine getirdi.
Kdz. Ereğli Nimet İlköğretim Okulunda tam 21 yıl görev yaptıktan sonra emekli olan Tahir Yamaner, yeniden yıllarını verdiği okulundaydı. Yeniden düzenlenen toplantı salonuna katkıda bulunan Yamaner, tören sırasında duygulu anlar yaşadı. 36 yıl eğitim hayatı içerisinde, 1960 dan itibaren Nimet İlkokulunda, 4 yıl öğretmenlik ve 17 yıl da Müdür olarak görev yapan, ardından da emekli olan Tahir Yamaner, yıllar sonra kopamadığı okuluyla ve öğrencileriyle bir araya geldi. Okul bünyesinde iç dekorasyonu yenilen toplantı salonunun açılışında yeniden düzenlenmesinde katkıda bulunan Yamaner, İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar, Okul Müdürü Ali Turan ve Müdür Yardımcıları ve Okul Aile Birliğinin de bulunduğu törende düzenlenmiş salonun açılışını da gerçekleştirdi. Kurdela kesilirken Tahir Yamaner'e görev yaptığı sırada Müdür Yardımcısı olarak beraber çalıştıkları arkadaşı Halidun Erkara da eşlik etti. Eşi ve çocukları ve torunlarının da yer aldığı salon açılışında bir velinin de öğrencisi olduğunu söyleyerek eline öpmesi duygulu anlar yaşanmasına sebep oldu. Açılış sırasında konuşma yapan Akpınar, okullardaki çok amaçlı salonların kendileri için önemine değinirken, bin 700 öğretmene aynı anda eğitim verebilecek kapasitedeki bir salona sahip olduklarını söyledi. 
Turan bu salonların velilerin de eğitiminde kullanıldığını hatırlatırken, ' Tüm okul müdürlerime toplantıda söylüyorum. Bizler hangi görev yaparsak yapalım önemli olan ardımızda hoş bir seda bırakabilmektir. Tahir Yamaner, yıllar önce müdürlük yaptığı bu okulun tadilatında bize destek oldu. Unutulmayacak örnek bir davranış" dedi.
Tahir Yamaner de konuşmasında, "Ben öğretmenliği çok sevdim. Bu meslek 36 yılımı aldı. Her yerde her zaman öğretmenliği severek yaptım. Sevgili öğretmenler. Ne mutlu size ki mesleğinizi seviyorsunuz. Öğretmenliği sevmezseniz başarılı olamazsınız. Çalışın çok çalışın. Çünkü yetiştirdiğiniz minikler yarının idarecileri olacaktır.
Bunları görünce siz yorgunluğunuzu unutacak mutlu olacaksınız. Veliler, okulla bağlarınızı koparmayın. Okulunuza yardımcı olun. Bana yardımcı olan torunum Aykut Ateş'e çok teşekkür ediyorum" sözleri ile düşüncelerini açıkladı.
Okul Müdürü salonda yapılan düzenleme hakkında bilgi verirken, Tahir Yamaner'e İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar tarafından hizmet plaketi verildi. Tahir Yamaner açılışın ardından gerçekleşen Mezuniyet Töreninde de ağırlandı.