Zonguldak Eğitim İş Yönetim Kurulu İl Milli Eğitim müdürü Harun Girgin'i makamında ziyaret ederek çeşitli konulardaki görüşlerini dile getirdi. Eğitim İş Yöneticileri özellikye promosyon konusunda hata istemediklerini belirttiler. Ziyaret ile ilgili olarak yazılı bir açıklama yapan Zonguldak Eğitim-İş Başkanı Metin Kahveci Promosyonda 3 yıl önceki hatanın yapılmaması ve kamu çalışanların hak kayıplarının olmaması için yapılacak ihalelerin öncesinde sendikaların , çalışanların bilgilendirilmesini sağlanmalıdır. 3 Yıl önceki  promosyon konusunda sendika temsilcileri toplantısına çağrılmayan Eğitim İş  kamu çalışanlarının nasıl zarara uğratıldığını ortaya çıkarmış ve sorumluları istifaya davet etmiştik. Bu kez Eğitim İş olarak bu konunun takipçisi olacağımızı ve uyarılarımızın dikkate alınmasını önerdik dedi.

'Artık Zonguldak'ta yeni bir sendika var .Kamu çalışanların aleyhinde değil lehinde ne varsa birlikteliğe açık  ve uzlaşmacı tutumlarıyla kendini göstermeye devam edecektir. Bu konuda  Milli Eğitim personeli müsterih  olsun diyoruz.. Kapalı kapılar ardında konuşmalar dönemi bittiği gibi üzerimize düşen ne varsa   yapacağımızı  bilmelerini isteriz' diyen Kahveci açıklamasına şöyle devam etti:

Görüştüğümüz konu başlıklarıyla birlikte sorunlarımızı içeren  raporumuzu sunduk.
*/Merkezdeki okulların  tek devreye geçilmesini sağlanmalıdır.
/Öğretmenlere  yaptırılan  , öğrenci fişlemeli, RİDEV, ADEY  vb ankötörlük gibi  angaryalı işlerden  kurtarılmalıdır.
/Bazı okul müdürlerinin okulları yönetmede  açık ve şeffaf olmadığı gibi  yetkilerinin sınırına çıkarak keyfiyete kaçan davranışlardan kaçınmaları opjektif  olmaları yönünde bilgilendirilmeleri gerekmektedir.
*Branş öğretmenleri ve sınıf öğretmenleri arasındaki maaş karşılığı  olan 3 saatlik fazla çalışma  adaletsizliği giderilmelidir.
*Sabahcı ve öğleci eğitim yapan okulların dönüşümlü olarak eğitimlerinin  yapılması sağlanmalıdır .(4 yıl sabahçı 4yıl öğleci olamaz . 1er yıllık ara ile dönüşümlü olması istenmektedir.)
*Liseler ve  İlköğretim okullarının laboratuarların  ivedilikle eksikliklerinin tamamlanarak işlerlik kazandırılması  sağlanmalıdır.
* Liselerde ve İlköğretim okullarında  geri kalan öğrencilere  yönelik ek ders karşılığında etütlerin verilmesinin önü açılmalıdır.  Bu yöntemle eğitimin fırsat eşitliğinden yararlanarak  öğrencileri ve velileri  maddi sıkıntılardan kurtarılmalıdır.
*Okul idarecilerini ve öğretmenleri muhasebe memurluğundan kurtarmak.
* Bazı okullara işçi statüsünde gönderilen personelleri memur statüsünde çalıştırmaya yeltenenleri uyarmak.
* Okullarda çalıştırılan temizlik işçisi adı altındakileri kadroya dahil edilmesi ile ilgili bakanlığa gerekli çalışmaların yapılmasını sağlanmalıdır..
* Yardımcı hizmetler sınıfında çalışan ve memurların fazla mesaiden doğan haklarının verilmesin önündeki engeller aşılmalıdır.
*Bazı okullarda kalabalık sınıflar bazı okullarda az olan sınıflar bulunmaktadır.Bu dengesizliğin giderilmesini gerekmektedir.
*Öğretmenin kendi evinde  sosyal ihtiyaçlardan mahrum bırakılmaz. Bu nedenle Zonguldak Öğretmen Evi'nde  alkollü içecekler yasaklanamaz. Bu konunun bir an önce çözümlenmesi gerekmektedir.Özel günlerde ve belirli saatlerde alkollü içeceklerin verilmesi sağlanmalıdır.
*Liselerde öğle arası  öğrencilerin dışarıya çıkma istekleri karşısında nöbetçi öğretmenlerin öğrenci münakaşalarından  bir an önce kurtulması ve çözüme kavuşturulmalıdır.
*TV filmlerinde yer alan eğitici yönü olmayan  lise  ve ilköğretim  öğrencilere kötü örnek teşkil eden  dizi filmlerde görsel olan    tutum ,davranış,giyim ,kuşam ,hitabet vb  davranışlı filmlerin yayınlarının bir an önce durdurulmasını sağlanmalıdır..
*Okullara yeni atanacak olan müdür ve müdür yardımcılığı sınavını kazananlara mülakat sistemi  uygulanması opjektiflikten uzak olması nedeniyle doğru bulmuyoruz. Bunun yerine liyakat sisteminin uygulanmasını  adil bir davranış olacaktır.
*Zonguldak'ta  1500 öğretmen açığının bir an önce kapatılması sağlanmalı , sözleşmeli ve ücretli öğretmen uygulamasına son verilmesi gerekmektedir.
* Okullarda nöbet tutan öğretmenlere ek ders verilmeli, idarecilerinde derslere girmesinin verimli olmadığı  gerekçesiyle bu uygulamaya son verilmelidir.
*Öğretmenler arası kariyerizm hastalığına son vermeli bunun yerine eğitim seminerleri düzenleyerek  yenileşmeyi sağlayarak öğretmenin sosyal statüsü korunmalı, ayrıca doktora ve mastıra teşvik edilmelidir.
*MB'ğının  kara lekesi olan  KHK'nin 418 nolu yasa herkese eşit bir şekilde uygulanması sağlanarak bu uygulamadan doğan maddi hakların bir an önce hak sahiplerine ödenmelidir.
*Sosyal Devlet politikasında eğitim ve sağlık  parasızdır. Bu nedenle eğitime ve sağlığa yeterli ödeneğin ayrılması durumunda okullara ayrılacak mali katkıların sayesinde tahsildar memurluğundan  idarecilerde ,öğretmenlerde  velilerde kurtulacaktır.
24-24 Kasım Öğretmenler gününde Valilik alanında  anıta çelenk koyma törenlerinde gerekli hassasiyetin gösterilmesi ve bu yıl yapılan hatalı uygulamaların bir daha yapılmaması.
*Milli bayramlarda ilimizde Türkiye genelinde dereceye girmiş sporcularımızın şiir,kompozisyon yarışmalarında yapılan ödül törenine  dahil edilmelidir.