Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetler Genel Müdürlüğü tarafından  İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı 112 istasyonlarında kullanılmak üzere tam donanımlı 4x4 iki adet Acil Yardım  Ambulansı vatandaşların hizmetine sunulmak üzere hizmete başlamıştır.

İl Sağlık Müdürü Uzm.Dr. Ertuğrul Güner konu ile ilgili olarak yapmış olduğu açıklamada özetle şunları söyledi. “ Zonguldak halkına 24 saat esasına uygun olarak kesintisiz olarak sağlık hizmeti vermekteyiz.

Sağlık Bakanlığımız tarafından ilimize gönderilen yeni 4×4 nitelikteki ambulanslarımız ilimize gelerek İl Ambulans Servisi Başhekimliğine teslim edildi.112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonlarımızın fiziki imkanları  güçlendirildiği gibi donanım ve tıbbi yönden de desteklerimiz devam etmektedir . Yeni gelen son teknoloji imkanlarla donatılmış ambulanslarımız 112 filomuza güç katmıştır.Ambulanslarımız aylık 10.000 km yapmakta  ve kesintisiz halkımıza hizmet vermektedir.Bu vesile ile ambulanslarımızı  ilimize kavuşturan Başta Sağlık Bakanımız Sayın Dr. Ahmet Demircan’a Sayın Valimiz Ahmet Çınar’a teşekkür ediyoruz ve  yeni ambulanslarımızın  halkımıza hayırlı olmasını istiyorum “ dedi.