Zonguldak'ta maden işçisi olarak işe girdiği Türkiye Taşkömürü Kurumu'nda çalışırken üniversiteyi bitiren İsmail Güner (55), önce müessese müdürü, ardından da genel müdür yardımcılığı görevine getirildi.
TTK Kozlu Müessesesi maden ocağında 1979 yılında iş başı yapan Güner, o dönemde Hacettepe Üniversitesi'ne bağlı Zonguldak Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi Maden Mühendisliği bölümünde eğitimini sürdürdü. Üniversiteden 1983 yılında mezun olmasının ardından TTK Karadon Müessese Müdürlüğü'nde maden mühendisi olarak çalışmaya devam eden Güner, en son 2004'te Karadon Müessese Müdürlüğü'ne getirildi.  Yaklaşık 8 yıl sürdürdüğü müessese müdürlüğünün ardından, bir süre önce emekliye ayrılan Çetin Onur'un yerine TTK Genel Müdür Yardımcılığı'na üçlü kararnameyle atanan Güner, yeni görevini en iyi şekilde yerine getirmeye çalışacağını söyledi. Güner, Bu kurumun her kademesinde görev yaptım. Maden işçiliğinden genel müdür yardımcılığına kadar yükseldim. İnşallah bu görevimi de layıkıyla yapacağım." dedi.
10 bin kişinin çalıştığı kuruma atanmasıyla sorumluluğunun daha da arttığına değinen Güner, müessese müdürlüğü görevi sırasında 17 Mayıs 2010'da meydan gelen ve 30 işçinin ölümüyle sonuçlanan grizu patlamasına yönelik davada tutuksuz yargılanan sanıklar arasında yer almasıyla ilgili olarak da şunları söyledi: "Grizu faciası yaşanmaması gereken bir kazaydı. Patlamanın meydana geldiği ocakta özel firmanın elemanları çalışıyordu. Olayın nasıl olduğunu bilmiyoruz. Bu olayın üzüntüsünü herkes gibi biz de derinden yaşıyoruz.