*Türkiye Gazeteciler Cemiyeti  ile Başbakanlık Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü'nün ayrı ayrı açtıkları yerel basın yarışmalarında daha önce SEKİZ  ÖDÜLÜ  bulunan Gazeteniz Önder,  DOKUZUNCU ÖDÜLÜ de kazanarak Türkiye'nin ilk 10'u arasındaki yerini korudu.

*Gazeteniz Önder'in Sorumlu Müdürü ve Anadolu Ajansı Ereğli Muhabiri Mustafa Kemal Bektaş,  TGC ile Konrad Adenauver Vakfı'nın birlikte düzenledikleri Yerel Basın Ödülleri-2012 yarışmasında FİLM GİBİ OLAY başlıklı haberiyle birincilik kazandı.

*Kendisini  MEB müfettişi olarak tanıtarak Kdz. Ereğli'de okul müdürlerini toplayan, bir dizi kararlar alıp uygulatan, Turgut reis İlköğretim Okulunu da 'Pilot okul' seçerek onarımını yaptıran  Özlem Kural'ın müfettiş olmadığı  Bektaş'ın  haberiyle ortaya çıkarılmıştı.

*TGC v e BYEGM'nün açtığı yarışmalarda 4 ödülü bulunan Mustafa Kemal Bektaş, 5. Ödülünü 4 Nisan'da Ankara'da yapılacak olan  törenle teslim alacak.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ile Konrad Adenauer Stiftung'un, 15 yıldır birlikte düzenlediği Yerel Medya Ödülleri'ni kazananlar açıklandı. 8 Mart 2013 tarihinde toplanan juri  Gazeteniz Önder'in Sorumlu Müdürü Mustafa Kemal Bektaş'ın Film Gibi Olay başlıklı haberini 'Haber dalında' birinciliğe layık buldu. Bektaş'ın elde ettiği bu başarı  Önder Gazetesi'ne de ulusal düzeyde 9. Ödülü getirdi.

1 Ekim 2012 tarihinde Film Gibi Olay başlığıyla yayımlanan Mustafa Kemal Bektaş'ın haberinde; Kdz. Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne gelen Özlem Kural ismindeki kadının, kendini müfettiş olarak tanıtıp okul müdürlerini de toplayarak eğitim ile ilgili bir dizi kararlar aldığı öne sürüldü. Aynı haberde, kadın müfettişin Turgut Reis ilk ve orta okulunun pilot okul seçtiği ve  onarım kararını verip  çalışmaları da başlattığı belirtildi. Kdz. Ereğli'de ikamet eden Özlem Kural'ın gerçekte müfettiş olmadığının da açıklandığı bu haber;  önce ilçede, ardından da yaygın düzeyde gündeme oturunca, konu adli ve idari soruşturma kapsamına alındı. MEB ve Zonguldak MEB müfettişlerinin konuya el koymasıyla başlayan soruşturma sonucunda, ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Turgut Reis İlk ve Orta okulunda bazı yöneticiler görevden alındı.

Mustafa Kemal Bektaş sahte müfettiş olayını gündeme taşıyan ve daha sonra da fikri takip ilkesiyle devamını getirdiği diğer haberlerinde, olayın tüm taraflarını konuşturup görüşlerini de objektif bir biçimde yayımlayarak habercilik görevini yerine getirmenin mutluluğunu bir kez daha ödül kazanarak yaşadı.

TGC'DEN YARIŞMA AÇIKLAMASI

TGC ve KAS işbirliği ile düzenleniyor Yerel Medya 2012 Ödülleri'ni kazananlar belli oldu

Yerel medyayı desteklemeyi sürdüren TGC'nin KAS ile birlikte düzenlediği ödüllerle yerel basının en iyileri belirlendi. Ödüller Ankara'da 4 Nisan Perşembe akşamı düzenlenecek törenle sahiplerini bulacak.

Bu yıl haber dalında Zonguldak Ereğli Önder Gazetesi'nden Mustafa Kemal Bektaş, fotoğraf dalında Trabzon'da yayınlanan Günebakış Gazetesi'nden Şükrü Üçüncü ve sayfa düzeni dalında Konya'da yayınlanan Yenigün Gazetesi'nden Onur Kalkan ödüle değer görüldü.

Mersin İmece Gazetesi'nden Abidin Yağmur'un Valiliğe Göre Salon Toplantısı da Sakıncalı başlıklı haberi mansiyona değer bulundu.

Yerel Gazetecilik 2012 Ödülleri'ni kazanan gazeteciler 4 Nisan'da Ankara'da Rixos Grand Otel'de saat 18.30'da düzenlenen törenle ödüllerini alacak.

ÖDÜLLERİ KAZANANLAR VE ESERLERİ

FOTOĞRAF DALINDA

Seçici Kurul, 30 Ekim 2012 tarihli Trabzon'da yayınlanan Günebakış Gazetesi'nde Vekille Asilin Arbedesi başlıklı habere ait fotoğrafı ile Şükrü Üçüncü'yü birincilik ödülüne değer buldu.

** Seçici Kurul, fotoğraf dalında mansiyona değer bir çalışma bulamadı.

SAYFA DÜZENİ DALINDA

Seçici Kurul, 13 Eylül 2012 tarihli Konya'da yayınlanan Yenigün Gazetesi'nin 1. sayfa düzenini yapan Onur Kalkan'ı birincilik ödülüne değer gördü.

** Seçici Kurul, Sayfa Düzeni dalında mansiyona değer bir çalışma bulamadı.

HABER DALINDA

Seçici Kurul, 1- 3- 4- 9-15- 20 Ekim tarihleri ile 21 Aralık - 31 Aralık 2012 tarihlerinde Zonguldak Ereğli Önder Gazetesi'nde seri halinde yayımlanan Film Gibi Olay başlıklı haberleri ile Mustafa Kemal Bektaş'ı birinciliğe değer gördü.

** Seçici Kurul ayrıca, 18 Haziran 2012 tarihli, Mersin İmece Gazetesi'nde yer alan Valiliğe Göre Salon Toplantısı da Sakıncalı başlıklı haberi ile Abidin Yağmur'u mansiyona değer buldu.

 

GAZETENİZ  ÖNDER'İN KAZANDIĞI ÖDÜLLER:

 

 

*Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ile Konrad Adenauer Vakfı'nın birlikte ilk kez düzenledikleri Yerel Basın Ödülleri 1998 yarışmasında İpimizi çekecekler başlıklı haberi ile:

Birincilik ödülü Eyüp Bektaş

 

 

* Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü'nün 13 yıl aradan sonra ilk kez düzenlediği Anadolu Basınını Özendirme Yarışması 2005'de:Yoksulluk, Teknoloji, Oyuncak ve Çocuk isimli fotoğrafıyla:

Birincilik Ödülü Mustafa Kemal Bektaş

 

 

*Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ile Konrad Adenauer Vakfı'nın birlikte düzenlediği Yerel Basın Ödülleri 2005 yarışmasında Başkan sahte plaka kullanıyor başlıklı haberiyle

Övgüye Değer Ödülü Eyüp Bektaş

 

 

*Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü'nün düzenlediği Anadolu Basınını Özendirme Yarışması 2006'da Fotoğraf dalında:

Üçüncülük Ödülü Mustafa Kemal Bektaş

 

 

*Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü'nün düzenlediği Anadolu Basınını Özendirme Yarışması 2007'de Röportaj dalında:

İkincilik Ödülü Mustafa Kemal Bektaş

 

 

*Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ile Konrad Adenauer Vakfı'nın birlikte düzenlediği Yerel Basın Ödülleri 2007 yarışmasının Fotoğraf dalında:

Birincilik Ödülü Mustafa Kemal Bektaş

 

 

*Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ile Konrad Adenauer Vakfı'nın birlikte düzenlediği Yerel Basın Ödülleri 2008'de yarışmasında 'Çanakkale İçinde başlıklı  fotoğrafıyla:

Birincilik Ödülü Derya Cebesoy Tetik

 

 

*Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü'nün düzenlediği Anadolu Basınını Özendirme Yarışması 2010'da  Araştırma dalında:

Birincilik Ödülü Birol Karadeniz

 

 

*Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ile Konrad Adenauer Vakfı'nın birlikte düzenlediği Yerel Basın Ödülleri 2012'de yarışmasında Haber dalında

Birincilik ödülü: Mustafa Kemal Bektaş

Gazetemizin Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Mustafa Kemal Bektaş 18 yıldan bu yana gazetecilik yapıyor. Sarı Basın Kartı Sahibi olan Bektaş,  Anadolu Ajansı Kdz. Ereğli Muhabirliği görevini de sürdürüyor. Fotoğrafta Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay,  Mustafa Kemal Bektaş'a 2006 yılındaki Anadolu Basınını Özendirme Yarışması'nda kazandığı  ödülünü verirken görülüyor.