Kdz. Ereğli'de kendini MEB Müfettiş Yardımcısı olarak tanıtan ve ilçede okul müdürlerini toplayıp talimat veren, Turgut Reis İlköğretim okulunu baştan sona restore ettiren, bir çok okulda düzenlemeler yaptıran, 4-+4+4 uygulamasıyla ilgili kararlar veren ve uygulatan Özlem Kurale olayında şok gelişme. 

MEB Rehberlik ve Denetim Başkanlığı Kural'ın kendilerinin ve bakanlığın personeli olmadığını Haziran 2012 tarihinde Valiliğe bildirdi. Valilik de, bakanlıktan gelen bu yazıyı Kdz. Ereğli ilçe Milli Eğitim Müdürlüğüne aynı ay içinde göndererek Özlem Kural'ın gerçek müfettiş olmadığını tebliğ etti. Resmi yazıyla müfettiş olmadığı bildirilen Özlem Kural'ın, 3-4 ay Ereğli'de müfettişlik yapmasına kim göz yumdu?

1 Eylül 2012 tarihli Gazetemizin manşet haberinde Film gibi olay başlığıyla duyurduğumuz sahte müfettiş olayından sonra MEB müfettişleri ile MEB Zonguldak il Denetim elemanları konuyu çok boyutlu incelerken, olay savcılığa da intikal ettirilmişti.

Kdz. Ereğli'de öyle bir olay yaşandı ki, filmlere konu olacak kadar dikkat çekti. Gazetemiz haber merkezine ulaşan bir ihbarda;  ilçede 27 yaşında bir kadının Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Müfettişi olarak kendini tanıtarak aylardır eğitim camiasında bir çok kararlar alıp uyguladığı, okul müdürlerini toplayarak talimatlar verdiği, kaymakam ve belediye başkanını ziyaret ederek bilgi alıp paylaştığı, yeni eğitim sistemi  4+4+4 konusunda okulların eğitim ve öğretimleriyle ilgili aldığı kararları uygulattırdığı, Turgut Reis İlköğretim Okulu'nu pilot okul seçerek restore ettirdiğini, bu okuldan çıkan malzemeleri köy okullarına gönderdiği, milli eğitim müdürü ve yardımcılarına dizüstü bilgisayar dağıttığı bildirildi.

MÜFETTİŞİN SAHTE OLDUĞUNU BİZ ORTAYA ÇIKARDIK

Konuyla ilgili araştırmamızda adının Özlem Kural olduğunu öğrendiğimiz kadının sahte müfettiş olduğunu belirleyerek, 1 Ekim 2012 tarihli gazetemizin manşetinde  Film gibi olay başlığıyla kamuoyuna duyurduk.  Kamuoyunda şaşkınlıkla ve olamaz yorumlarıyla karşılanan haberimizi bir gün sonra Müfettiş Suskun başlığıyla sürdürürken, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün haberimizi Kdz. Ereğli Cumhuriyet Başsavcılığına sahte müfettişle ilgili suç duyurusu yaparak doğruladığını kamuoyuna aktardık.

KASITLI İHMAL Mİ VAR?

Bu süreç içinde, en son ulaştığımız belge ise akıllara durgunluk veriyor. Elimizdeki iki belgenin bir tanesi MEB Rehberlik ve Denetim Başkanlığının Zonguldak Valiliğine gönderdiği  11 Haziran 2012 tarihli resmi yazıda, Özlem Kural'ın bakanlığın müfettişi, müfettiş yardımcısı, denetmeni veya bir başka görevlisi olmadığını bildiriliyordu. İkinci belge de ise Bakanlıktan gelen yazı Zonguldak Valiliği tarafından 14 Haziran 2012 tarihinde Kdz. Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne gönderiliyor ve Özlem Kural'ın MEB'de müfettiş veya bir başka görevde olmadığı resmen bildirilerek tebliğ edildi.  

KARIŞIK İLİŞKİLER Mİ VAR?

14 Haziran 2012 tarihinde Kdz. Ereğli'ye Özlem Kural ile ilgili resmi bilgi ulaşmasına rağmen, Özlem Kural müfettiş gibi davranmaya, toplantılar düzenlemeye, 4+4+4 sistemiyle ilgili kararlar alıp uygulamaya, okullarda denetim yapmaya, pilot okul olarak Turgut Reis İlköğretim Okulu'nun seçip restore edileceğini tespit ediyor ve Temmuz 2012 tarihinde bakanlık adına keşif bedellerini de yazdığı İş Yapım Sözleşmesi imzalamaya devam etti.

KARANLIK NOKTALAR AYDINLATILMALI

Özlem Kural'ın müfettiş olmadığının gazetemizde haber olarak yayımlanmasının ardından MEB Müfettişleri Ankara'dan geldi ve ilçe müdürlüğü, okul müdürleri başta olmak üzere bir çok kişi ile görüşerek rapor yazarak Ankara'ya dönerken, Zonguldak MEB Müfettişleri Süreyya Aydın ile Şahin Bütüner gazetemizin haber merkezine geldiler. MEB il Müfettişleri, Müfettiş Suskun başlıklı haberde yayımladığımız Özlem Kural'ın okul müdürleriyle yaptığı toplantı tutanaklarının kaynağını öğrenmek istediler. Haber kaynağımızın gizli olduğunu belirttiğimiz bu müfettişler de ilçede bir çok kişi ve kurumla görüşerek rapor düzenlediler.

Kdz. Ereğli'de aylarca müfettiş rolüyle eğitim camiasını yöneten kişinin sahte müfettiş olduğunun MEB tarafından Zonguldak Valiliğine ve Zonguldak Valiliğinin de ilçeye bildirilmesine rağmen, Özlem Kural'ın müfettişliğe devam etmesine kim ya da kimler göz yumdu.

Kamuoyunu bu olayın perde arkasına merak ederken, devlet ciddiyetinin bu kadar hafife düşürülmesinin izahı da yapılamıyor.

AĞAOĞLU'DA YALANLAMIŞTI

Özlem Kural'ın bu dönem içinde pilot okul olarak seçtiği ve restorasyonunu başlattığı Turgut Reis İlköğretim okuluna yapılan harcamaların kaynağının da  Sosyal Sorumluluk Çerçevesinde Ağaoğlu'nun üstlendiğini söylediği ve ayrıca ilçeye kapalı yüzme havuzu yaptıracağını iddia edilmişti.

Konuyla ilgili ilk haberimiz olan Film Gibi Olay başlıklı haberimizde bu konuya da vurgu yaparak, şirketin adını açıklamadan sözlü olarak  Özlem Kural diye bir personelimiz yok yanıtını aldığımızı yazmıştık.

O şirket Ağaoğlu'ydu. Bu şirkete yazılı olarak yaptığımız başvurarak yanıt istedikten sonra gelen açıklama Seda kara ismi vardı. Ağaoğlu adına yapılan açıklamada, şu ifadeler yer alıyordu:

Merhaba;

Okullara vakıf aracılığıyla destek oluyoruz direk olarak şahıs yollamıyoruz, ayrıca bahsettiğiniz isim ile şirketimizin ilgisi yoktur.

BAKANLIK SAHTECİLİĞİ BİLDİRMİŞ
Milli Eğitim Bakanlığı Rehberlik ve Denetim Başkanlığı 11 Haziran 2012 tarihinde Zonguldak Milli Eğitim Müdürlüğü'ne gönderdiği yazıda;
Başkanlığımız bünyesinde Milli Eğitim Başdenetçisi, denetçi  veya denetçi yardımcıları arasında ÖZLEM KURAL isimli bir denetçi bulunmamaktadır bildirimde bulundu.
Bildirimin altında; Rehberlik ve Denetim Başkanı Hüseyir Acır'ın imzası bulunuyor.

İLÇE MİLLİ EĞİTİM BİLİYORDU

MEB'in  ÖZLEM KURAL ile ilgili 11 Haziran 2012 tarihinde Zonguldak'a gönderdiği yazı, 14 Haziran 2012 tarihinde İl Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek imzasıyla ilçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bildirildi.
Zonguldak il ve Kdz. Ereğli ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün Milli Eğitim Bakanlığı Rehberlik ve Denetim Başkanlığı tarafından gönderilen resmi yazılara rağmen, sahte müfettiş Kdz. Ereğli'de aylarca bir çok kararı aldı/aldırdı.