Kdz.Ereğli'de yaşanan ve gazeteniz ÖNDER'in ortaya çıkardığı sahte müfettiş olayı Türkiye'nin de gündemine oturdu. Konu ile ilgili soruşturma ise sürdürülüyor. Olayın taraflarından olan Özlem Kural, 'Kendinizi neden müfettiş yardımcısı olarak tanıttınız?' sorusuna ise, 'Okulların ihtiyaçlarını bilmem gerekiyordu o yüzden' sözleri ile yanıtladı.

27 Yaşındaki bir çocuk annesi Özlem Kural'ın Kdz.Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne gelerek kendisini müfettiş yardımcısı olarak tanıtması ile başlayan ve yaklaşık 3 aylık süreyi kapsayan gelişmeler savcılığa kadar uzandı. Kdz.Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü konu ile ilgili suç duyurusunda bulunurken Kdz.Ereğli Kaymakamlığı da soruşturma başlattı.

Kdz.Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay konu ile ilgili yaptığı açıklamasında, 'kadın, müfettiş yardımcısı olarak kartvizit bastırmış. Bunu da savcılığa sunduk ayrıca okul idaresi hakkında da soruşturma başlattık' sözleri ile konuşurken, olayın tarafı olan 1 çocuk annesi 27 yaşındaki Özlem Kural ise kendisine telefonla ulaşan a.a muhabirine iddialı açıklamalarda bulundu.

Özlem Kural'ın açıklamaları aynen şu şekilde:

Okul müdürleriyle toplantı yaptım, okulları gezdim. Sahte miyim gerçekmiyim, 5-10 gün içinde belli olur. Müfettiş yardımcısı değilim, mesleğimle ilgili bir şey söylemek istemiyorum. Yaptığım hayırseverlik değil. Hayırseverler aracılığıyla yapıldı. Ama benim görevime gelince bunu bir hafta sonra herkes öğrenecek. Kendimden eminim. Bir okulu sıfırdan yaptırdım, 30 köy okulunu da güzelleştirdik. Her şey ortada. Okula yapılan masraflar ödenmedi çünkü, 15 Ekim-20 Kasım'da ödenecek. Çalıştığımız firmalarla öyle anlaştık. Sponsorlarımızda önümüzdeki günlerde Ereğli'ye gelecek. Benim tek yanlışım sponsorlarımla resmi olarak protokol imzalamamamdır. Onu da gelecekler telafi edecekler. Okulun sırasından duvarına kadar her tarafı yenilendi. Ben de gelişmelerle ilgili avukata başvurdum. Kendisi daha sonra gerekli açıklamayı yapacak.

'Kendinizi neden müfettiş yardımcısı olarak tanıttınız?' sorusunu ise Kural, 'Okulun ihtiyaçlarını bilmem gerekiyordu o yüzden' sözleri ile yanıt verdi.