Kdz. Ereğli Müftüsü Osman Aydın, Müftülük olarak camilerde açılan yaz kuran kursu ile ilgil açıklamalarda bulundu. Aydın Kur'an kurslarına ilgilinin yoğun olduğunu söylerken, Halk Dilinde 3 aylar olarak bilinen Recep, Şaban ve Ramazan ayları hakkında da açıklamalarda bulundu.
Ereğli Müftülüğü tarafından her sene okulların kapanmasının ardından başlatılan "Yaz Kur'an Kursları"na bu sene de 21 Haziran itibari ile başlandı. Yaz kursları ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Ereğli Müftüsü Aydın, Kur'an kursunun 20 Ağustos'ta sona ereceğini söyledi. Aydın, "Yaz Kur'an kurslarımız 21 Haziran tarihi itibari ile başladı. Şu anda da devam etmektedir. Bütün camilerimizde, Kur'an kurslarımızda daha önce seminere aldığımız Din görevlisi arkadaşlarımız Kur'an kursu öğreticilerimiz başladıkları günden bu yana başarılı bir şekilde bu hizmeti vermektedirler. İnşallah devam eden günlerde de bizlerin takibi ile mevzuat ve müfredat içerisinde verilmesi gereken bilgileri tatil havası içerisinde tüm öğrencilerimize vermeye çalışacağız." dedi.
Osman Aydın Ayrıca, halk dilinde 3 aylar olarak bilinen Recep Şaban ve Ramazan aylarında yapılması gerekenler hakkında da vatandaşları bilgilendirici açıklamalarda bulundu. Aydın, "Bu aylar içerisinde Miraç Kandili'ni de idrak etmiş olacağız.
2010 yılının Kur'an yılı olması nedeni ile biz müftülük olarak camilerimiz de kuran hizmeti noktasında halkımıza hem 3 ayları en iyi şekilde değerlendirmek, bu manada kendilerini manen ve moral derecelerini yükseltecek ortamları biz hazırladık." diye konuştu.