Devrek’te  iki oğlu tarafından bıçaklanarak öldürüldüğü iddia edilen kadının cenazesi defnedildi.  Belediye morgundan dün alınan Nazlı U'nun cenazesi, belediye ekipleri tarafından Merkez Ulu Camisi'ne getirildi.

Araçtan indirilen Nazlı U'nun tabutu bir süre kadınların omuzlarında taşındı. Cenaze törenine, Nazlı U'nun yakınlarıyla Devrek Belediye Başkanı Mustafa Semerci ve sosyal medya üzerinden haberleşen ilçe halkı katıldı.

Cenaze namazı öncesi konuşma yapan Devrek Müftüsü Mahmut Çakır, ilçe olarak rahmetliye sahip çıktıklarını söyledi.

Bunun insani ve İslami bir vazife olduğunu anlatan Çakır, şöyle devam etti:

"Kimse sahip çıkmasa bütün ümmet günahkardır. İnsanlar bir cinayet işliyor ondan sonra da 'Efendim benim dinim.' diyor. Ne dini? Böyle din yok. Ben ilçenin müftüsü olarak Diyanet İşleri Başkanlığı adına söylüyorum. Devletin adına söylüyorum. 'Kimse yaptığı hatayı, işlediği cinayeti Allah'ın dinine mal edemez.' Bu işte töreymiş, bilmem neymiş. Bizim dinimiz töre dini değil. Bizim dinimiz Kur'an ile hadisi şeriflerle kuralları sabit olan insani, İslami, ahlaki, edebi, haya, vicdan üzerine, sevgi üzerine kurulmuştur. Evlilik böyle yürütülür. Sevginin bittiği yerde evlilik de biter."

Çakır, kimsenin kimseyi zorla tahakküm altında tutamayacağını ifade ederek, "Böyle bir şey yok. Ondan sonra bir takım cahil geleneklerden kaynaklanarak, annesini, babasını öldüren en büyük katildir. Bir anne 9 ay çocuğuna karnında baktı. Ondan sonra da evladı onu öldürecek. Bunun insanlıkla İslamiyetle hiçbir bağlantısı yok. Bu töreleri, cehalet adetlerini kaldırmak için Kur'an-ı Kerim güneş gibi yer yüzüne inmiştir. Peygamberimiz onu insanlığa duyurmuştur. Katıldığınız için hepinizi kutluyorum." diye konuştu. 

Müftü Çakır tarafından kıldırılan namazın ardından Nazlı U'nun cenazesi şehir mezarlığına defnedildi.

Devrek Belediye Başkanı Mustafa Semerci, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçe olarak üzüntülü bir gün yaşadıklarını söyledi.

Ülke olarak birçok sorunu aştıklarını belirten Semerci, "Töre cinayetleriyle ilgili konularda bir yere varamadık. Ailesiyle anlaşamayan bir hanımefendi evlatları tarafından töre cinayetiyle hayatını kaybetti. Üzüntümüz çok fazla. Bu cinayeti ben kınıyorum." diye konuştu. 



- Olay

Nazlı U'yu, 9 Ekim'de yolda kanlar içinde yatarken gören vatandaşlar, olayı emniyet ve sağlık ekiplerine bildirmiş, söz konusu yere gelen sağlık ekipleri, yaralı kadını Devrek Devlet Hastanesine kaldırmıştı. Nazlı U, hastanede yapılan müdahaleye karşın hayatını kaybetmişti.

Zanlıların, olay yerinden taksiyle kaçarak otobüsle Ankara'ya gittiklerini tespit eden ekipler, durumu Ankara İl Emniyet Müdürlüğüne bildirmiş, olayla ilgili kardeşler Ö.U. (21) ve S.U (17) gözaltına alınmıştı.

Annelerini bıçaklayarak öldürdükleri iddiasıyla adliyeye sevk edilen ağabey ve kardeşi, çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece tutuklanmıştı. 

ZONGULDAK (AA)