Zonguldak İl Müftülüğü'ne atanan Selami Emen, görevine başladı. Basın toplantısı düzenleyen Emen, önceki görev yerinin Amasya olduğunu belirterek, Zonguldak'a geldiğinden dolayı mutlu olduğunu söyledi.
Emen, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

"NÖBET SIRASI
ZONGULDAK'TA"
"Amasya'dan ilgili kararname gereğince Zonguldak'a atandım. Şu ana kadar Türkiye'de bayrağın dalgalandığı hemen hemen her yerde görev yaptım. Şimdiye kadar en iyi şekilde hizmet vermek için çalıştım. Artık nöbet sırası Zonguldak'a geldi. Bu kent, ekmeğini yerin yüzlerce metre altından çıkaran emekçilerin kenti. Bunun için Zonguldak'ta görev yapmak benim için gururdur.
Daha önce buraya gelemedim. Fakat birçok akrabam buralarda yaşıyor. Zamanında yakınlarım Zonguldak'tan ekmek yemişler. İlk görüşte bu emekçi kenti çok beğendim. Ülkenin her yeri güzel, yeter ki sevmesini bilmek gerekiyor. Burada arkadaşlarımla birlikte görev süremizce gece gündüz çalışarak hizmet vereceğiz. Başta Valimiz olmak üzere devlet büyüklerimizden de desteklerini alarak güzel çalışmalara imza atacağız. Ayrıca Zonguldak basınından da her zaman yanımızda olmasını temenni ediyoruz"

MÜFTÜ SELAMİ
EMEN'İN KİMLİĞİ:
1962 yılında Giresun-Görele ilçesine bağlı Ege Köyü'nde doğdu. İlkokulu babasının memuriyeti dolayısıyla 1972 yılında Giresun ili İkisu İlkokulu'nda bitirdi. Daha sonra memleketi Görele-Çanakçı'da ortaokulunu bitirdi. 1980 yılında İmam-Hatip Lisesi'ni bitirerek Giresun-Dereli-Iklıkçı Köyü'nde bir müddet İmam-Hatiplik görevinde bulundu. Okumak maksadıyla bu görevinden istifa ederek 1981 yılında Samsun Yüksek İslam Enstitüsü'ne kayıt yaptırdı. 1985 yılında da İlahiyat Fakültesi olan bu okuldan mezun oldu. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın açmış olduğu Müftülük-Vaizlik imtihanını kazanarak 1986 yılında Siirt-Sason ilçe vaizi oldu.
Askerliğini yaptıktan sonra aynı ilçeye müftü oldu. 1 Eylül 1988 tarihinde Giresun-Alucra İlçe Müftülüğü'ne atandı. Buradaki görevi sırasında Hafız Hasan Akkuş'un talebelerinden olan emekli İmam Hatip Selahattin Yağcıoğlu'ndan 29 yaşında hafızlığını ikmal etti.
Bundan dolayı Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 1991 yılında takdirname ile taltif edildi. 1991-1997 yılları arasında Giresun-Espiye İlçe Müftülüğü, 1997-2001 yılları arasında Kars İl Müftülüğü, 2001-2009 yılları arasında Amasya İl Müftülüğü görevlerinde bulundu. Müftülük görevlerinde başarılı çalışmalarından 1997'de Espiye Kaymakamı tarafından takdirname, 2001'de Kars Valisi tarafından takdirname, 2008-2009 yıllarında Amasya Valisi tarafından üç kez takdirname ve 2009'da Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından teşekkürname ile ödüllendirildi. Zonguldak'a atanan Emen, evli ve üç çocuk babası. Arapça ve İngilizce biliyor.