Zonguldak İl Müftüsü Selami Emen, orucu bozan hususlar hakkında bilgi verdi. Emen, orucun faziletini düşürecek durumlardan kaçınılması gerektiğini anlattı.
Zonguldak Müftüsü Selami Emen, Ramazan Ayı'nın ikinci gününde orucu bozan ve bozmayan haller hakkında bilgiler verdi. Orucun, usulüne göre tutulması gerektiğini anlatan Emen, insanın tüm uzuvları ile orucu tutması gerektiğini hatırlattı. Kasten yenilip-içildiğinde orucun bozulacağını aktaran Selami Emen, uzun süreli hasta olan kişilerin oruç tutmayabileceğini ifade etti. Parfüm sürmenin, merhem sürmenin orucu bozmayacağını dile getiren Müftü Emen, açıklamalarında şu görüşlere yer verdi:
"Ramazan Ayı'nın memleketimize hayırlı olmasını diliyorum. Ramazan Ayı mağfiret ve günahlardan kurtulma ayıdır. Hakkın rızasını kazanma ayıdır. Cehennemden kurtulma ayıdır. Fitre ve zekatların verildiği değerli bir aydır. Ramazan Ayı'nda tutulan oruçları usulüne uygun olarak tutmamız gerekiyor.  Orucu bozan üç şey vardır. Kasten yeme, içme ve cinsel ilişkide bulunmaktır. Orucumuzun faziletini düşürecek hususlardan kaçınmamız gerekmektedir. Elimizi, yüzümüzü, kulağımızı, gözümüzle oruç tutmalıyız. Bir kimse bilmeden yer veya içerse sonradan orucu hatırlarsa orucu bozulmamış olur, oruca devam eder. İnsanın kasten kusması da orucu bozar. Ama bir kimse isteği dışında kusarsa orucu bozulmaz. Oruçluyken kendimizi orucun ritmine göre ayarlamamız lazım. Tempoyu biraz düşürmemiz lazım. Koku, parfüm sürmek orucu bozmaz. Merhem sürmek orucu bozmaz. İşin esası oruçluyken yeme ve içme olmaması gerekir. Oruç tutmayı mubah kılan mazeretler var. Buradan uzak bir mesafeye seferi halinde olan bir insan oruç tutmayabilir.
Sonradan kaza orucu tutabilir. Hastalık süresindeki insanlar da oruç tutmayabilir. Önemli ve uzun süreli hastalığı olanlar oruç tutmayıp fitresini verir.
Gebelik ve emzikliği çocuğu olanlar, oruç tuttuğu zamana çocuklarına zarar gelecekse tutmayabilirler.
Oruçluyken orucun faziletini bozacak ve düşürecek olan durumlardan kaçınmalıyız."