Her ay farklı bir ilçede düzenlenen ilçe müftüleri toplantısı bu ay Kdz. Ereğli'de yapıldı. İlçe müftüleri ile bir araya gelen Zonguldak İl Müftüsü Refik Bulut, sorunlar ve yapılması gerekenler ile ilgili görüş alışverişinde bulundu.

Ereğli Müftülük binasında düzenlenen toplantıya Ereğli Müftü Vekili Mehmet Ergün, Devrek Müftüsü Mustafa Nurgün, Alaplı Müftüsü Hüseyin Baş, Çaycuma Müftü Vekili Hayrettin Çakır ve Gökçebey Müftü Vekili İsmail Özsaraç katıldı. Toplantı öncesinde basın mensuplarına bir açıklama yapan İl Müftüsü Refik Bulut, Ekim ayının ilk haftasının Camiler ve Din Görevlileri Haftası olduğunu ve kutlanacak hafta içerisinde halka daha iyi hizmet verebilmek için yapılabilecek çalışmaları görüşeceklerini söyledi.
Bulut, şunları söyledi: Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla camilerimizi bir kez daha gözden geçireceğiz. Tamir ve onarım gerektiren camilerimizi tespit ederek tadilatını yapacağız. Gerekli yerlerde yeni camilerin inşası için çalışma yürütülecek. Kur'an kursları arasında tamir ve bakım sorunu olanlar varsa onlar da tespit edilip onartılacak. Binaların fiziki durumunun yenilenmesi yanında verilen eğitimin kalitesinin artırılması için düzenlemeler yapılacak. Halen görev yapmakta olan imam hatipler için varsa bilgi birikim eksikliği veya güçlendirilmesi gereken yanlar, bu konuda da hizmet içi eğitim seminerleri düzenlenecek. Kur'an kurslarında eğitmen olarak çalışan görevliler eğitime tabi tutulacak. İmamlarımıza vaizlik eğitimi verilecek. Bütün bu hususları ilçe müftülerinin veya müftü vekilleri arkadaşlarımızla yaptığımız bu toplantıda ele alacağız.

Toplantıda ayrıca 2011-2012 yılında Kur'an kurslarında sürdürülecek çalışmalara dair komisyon çalışması ve kurslarda eğitmenlik yapacak kadrolu, sözleşmeli ve geçici personelin eğitimi konusunun da ele alındığı belirtildi.