Diyanet İşleri Başkanlığı'nın uzun süredir beklediği ve 40’a yakın müftüyü ilgilendiren kararnameyi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzaladı ve resmi gazete'de yayımlandı.

 

 

Yapılan atama listesine göre;

 

Zonguldak İl Müftüsü Mürsel Öztürk Ordu İl Müftülüğüne atanırken, Ankara Yenimahalle İlçe Müftüsü Rüstem Can ise Zonguldak İl Müftülüğüne atandı.

 

 

RÜSTEM CAN KİMDİR?

 

 

03.01.1969 tarihinde Sivas’ın Suşehri ilçesine bağlı Gökçekaş köyünde doğdu. Anne ve babasının milli eğitimdeki memuriyetlerinden dolayı eğitimine İstanbul’da başladı. İlkokulu Fatih’te Vasıfçınar İlkokulu’nda okuduktan sonra Fatih/Hırka-i Şerif Kur’an Kursu’nda merhum Ziya ATICI Hocaefendi’den hafızlığını ikmal etti. Düzenlenen Türkiye hafızlık yarışmalarında İstanbul’u temsil etti. 1981’de İstanbul İmam Hatip Lisesine kaydolarak 1988’de buradan mezun oldu. Yine aynı yıl açılan imam-hatiplik imtihanında başarılı olarak 02.01.1989’da İstanbul- Şile’de imam-hatip olarak göreve başladı. 1992 yılında Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesini kazanmasının akabinde Erzurum Merkez Üniversite Lojmanları Camii’nde görev aldı.

  

1994 yılında Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesine yatay geçiş yaparak Beyoğlu Müftülüğüne bağlı Turşucu Hüseyin Çelebi Camii’nde İmam-Hatipliğe devam etti. Buradan Haseki Eğitim Merkezine devam ederek 2002 yılında buradan mezun oldu. ’’Başlangıçtan Günümüze Kur’an Tefsiri’’ isimli mastır tezini tamamladı. Kısa süreli olarak Kağıthane’ye bağlı  Abdulhamit Han Camii’nde görev yaptıktan sonra yapılan eğitim merkezi öğretmenliği sınavında başarılı olarak Samsun Eğitim Merkezine stajyer öğretmen olarak atandı. Yaklaşık iki ay sonra yapılan müftülük imtihanında başarılı olarak 2002 yılında Şırnak/Beytüşşebap’ta ilçe müftüsü olarak göreve başladı. 2004 yılında Çankırı/Atkaracalar ilçesine tayin oldu. 2006 yılında İsveç/Göteborg’taki Göteborg Diyanet Camii’nde Din Görevlisi olarak görevlendirildi. Yurtdışında kaldığı süre içerisinde Ingilizce ve İsveç’ ce eğitimine devam ederek lise seviyesinde diploma aldı. 2010 yılında yurtdışı dönüşünde Amasya’nın Göynücek ilçesinde ilçe müftüsü olarak göreve başladı ve burada iki yıl görev yaptıktan sonra 2012 yılında Rize İl Müftü Yardımcısı olarak görev yaptı. 27.01/2015 Tarihinde Ankara Yenimahalle ilçe Müftüsü olarak göreve başlayan Can, evli ve 3 çocuk babasıdır. Arapça, İngilizce ve İsveç’ce bilmekte olup, Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tefsir Ana Bilim Dalında Doktora yapmaktadır.