Kutlu doğum haftası nedeni ile Abdi İpekçi Sergi Salonunda kan bağışı kampanyası düzenlendi. Müftülük, Huzur Derneği ve Kızılay İşbirliği ile düzenlenen kan bağışında halka lokma tatlısı ve hurma da ikram edildi.

Kdz.Ereğli’de Peygamber efendimizin 1440’ıncı doğum günü nedeni ile düzenlenen Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri sürüyor. Müftülük, Huzur Derneği ve Kızılay işbirliği ile düzenlenen kan bağışı kampanyası Abdi İpekçi Sergi Salonun da gerçekleştirildi. Kan bağışı kampanyasına katılanlar başta olmak üzere Ereğli halkına da lokma ve Hurma ikram edildi. Etkinlikle ilgili olarak bir açıklama yapan Ereğli Müftüsü Mustafa Erkan, Çarşamba gününe kadar etkinliklerle Kutlu doğum haftasını kutlamaya devam edeceklerini söyledi.

Erkan konuşmasında “Bugün burada ilçe müftülüğümüz, Ereğli Huzur Derneği ve Kızılay Derneği ile birlikte Kutlu doğum haftası etkinliklerinden birisini daha gerçekleştiriyoruz. Vatandaşlarımızın bu haftayı daha iyi tanımaları için, faaliyetlerimize daha iyi iştirak etmeleri için Kızılay derneği ile birlikte iş birliği yaparak 5 kişinin aynı anda kan verebileceği bölüm hazırladık. Aynı zaman da Huzur Derneğinin işbirliği ile vatandaşlarımıza lokma tatlısı ve hurma ikram ediyoruz. Peygamber efendimizin hayatını anlatan bir kitap hediye ediyoruz. Haftaya Çarşamba gününe kadar sürecek olan bu faaliyetlerimiz vatandaşları-mızın peygamber efendimizi daha iyi tanımalarına onun merhametini, merhamet eği-timini daha iyi öğrenmelerine, anlamalarına ve peygamberimizin hayatına benzer bir hayatı yaşamalarının teminine bu faaliyetlerin yardımcı olacağını düşünüyoruz. Bu anlamda bugün burada faaliyetlerimize katkı sağlayan Kızılay Derneğine ve Huzur Derneği yöneticilerine teşekkür ediyorum” dedi.