Eski Bağlık'ta Kdz. Ereğli Müftülüğünün Gaziler Günü nedeni ile düzenlediği iftar yemeği, Gazi ve Şehit Ailelerini, Kız Yetiştirme Yurdu öğrencilerini, Huzur Evi sakinlerini bir araya getirdi.
Düzenlenen iftar yemeğine, İlçe Kaymakamı Osman Ekşi, Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erdal Coşkun, İl Müftü Vekili Kenan Habiboğlu, Ticaret Odası Başkanı Mehmet Genç, MÜSİAD Ereğli Şubesi Başkanı Faruk Yazıcı, İlçe Emniyet Müdürü Hakan Yılmaz, Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar, daire müdürleri, sivil toplum örgüt temsilcileri, Şehit ve Gazi yakınları katıldı.  Açılış konuşmasını yapan Kdz. Ereğli İlçe Müftüsü Osman Aydın açılış konuşmasında, "Memleketimizi milletimizi canı pahasına koruyan aziz şehitlerimizin yakınları ve gönlümüze taht kuran kıymetli gazilerimiz bugüne kadar birçok iftar programında bir araya geldik, bu vesile ile davetimizi kırmayıp teşrif eden şehit ve gazi yakınlarımıza teşekkür ediyorum. İnsan çalışarak pek çok rütbe ve unvanlar elde eder. Bu rütbelerin başında hiç şüphe yok ki, şehitlik ve gazilik gelir. Çünkü bu rütbeler hayat karşılığında elde edilmekte ve inanç sayesinde kazanılmaktadır. Hem hak katında ve hem de halk yanında şahadet mertebesine yükselmek, büyük bir mazhariyettir.  . Bizlere düşen görev ise bu vatanda birlik-beraberlik ve kardeşlik içerisinde yaşayarak, bu vatanı en güzel bir şekilde korumamızdır. Böyle yaptığımız taktirde hem vatanımıza hem de şehit ve gazilerimize karşı görevimizi yapmış oluruz" dedi.
Türkiye Muharip Gaziler Derneği Ereğli Temsilcisi Temel Şahin de konuşma yaparak, iftar yemeğini düzenleyen herkese teşekkür etti.
İftar yemeği sonrasında İl Müftü Vekili Kenan Habiboğlu yemekten sonra dua yaparken, İlçe Müftüsü Osman Aydın Şehit ve Gazi Ailelerine teşekkür edip gaziler gününü tebrik etti.