Devrek Müftülüğü tarafından merkez, belde ve köy muhtarlarına yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Devrek AKM'de düzenlenen toplantıya Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlanırken, davetlilere din hizmetlerinin önemi, camilerin toplumumuzun her kesimine hitap edilecek duruma getirilmesi, yeni cami yapımı ile ilgili Diyanet İşleri Başkanlığı talimatına uyulması, münhal kadroların doldurulması, camilere lojman kazandırılması, 2012 yılının değerlendirilmesi, 2013 yılının eylem planı ile dilek ve temenniler gündeme getirildi.
Devrek Müftüsü Mustafa Nugün yaptığı konuşmada, Camilerimiz sadece ibadet edilen yerler değil aynı zamanda da gerek vatandaşlarımızın ve gerekse çocuklarımız için oluşturulmuş birer eğitim yuvalarıdır. Yeryüzünde inancı olamayan hiçbir toplum yoktur. Bizim inancımızda İslam'dır ve bizleri birbirimize bağlayan da İslamiyet'tir. Bu nedenle bizler Diyanet görevlileri olarak hizmeti toplumun her kesimine ulaştırmaya var gücümüzle gayret ediyoruz. Bizim sizlerden yani muhtar arkadaşlarımızdan isteğimiz camilerimizde bizlerin göremediklerini sizlerin görmenizi ve buradaki eksikleri bizlere ulaştırarak bu eksikliklerin biran önce çözüme kavuşturulmasını sağlamak bizlerin asli görevleridir.
Bizler şuna yürekten inanıyoruz insanlarda Allah ve vatan sevgisi var olduğu sürece hiçbir alanda sıkıntımız kalmayacaktır. Bizleri kırmayarak davetimize iştirak eden tüm muhtar arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum dedi.