Kdz. Ereğli Müftü-lüğünce Kutlu Doğum Haftası etkinliklere destek veren iş adamlarına ve etkinliklerde dereceye giren öğrencilere teşekkür yemeği verildi.
Kdz. Ereğli Aygün Restorantta düzenlenen yemeğe Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Kıdemli Deniz Albay Yalçın Enç, Kdz. Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdüsselam Aksoy, Kdz. Ereğli Devlet Hastanesi Başhekimi Muharrem Erdem, din görevlileri ile Kutlu Doğum Haftası içerisinde düzenlenen, bilgi yarışması, vaaz, dua, 40 hadis ezber okuma, hutbe, kompozisyon, şiir, naat okuma ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrenci ve öğretmenler katıldı.
Hatip Camisi İmam Hatibi Erdil Sarıgül tarafından Kuranı Kerim okunmasıyla başlaya yemekte konuşan Kdz. Ereğli Müftülüsü Mustafa Erkan, Müftülük tarafından düzenlenen Kutlu Doğum Haftası etkinliklerine destek veren iş adamlarına ve etkinlikler kapsamında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere yönelik teşekkür yemeği düzenlediklerini söyledi.
Kutlu Doğum Haftası kutlamalarının amacına ulaştığını beliren Erkan,Kutlu doğum haftasını her yıl olduğu gibi bu yıl da ilçemizde değişik etkinliklerle kutladık. Kutlu Doğum Haftasını merkezde, beldelerde ve köylerde 33 ayrı programla kutladık. Bu programlardan birisi olan Peygamber Efendimizin kardeşlik ve ahlakını konu edinen konferanslarımızı en verimli biçimde gerçekleştirmeye çalıştık. Yine resimden, kompozisyona, şiir okumadan dua okumaya çeşitli yarışmalar tertip ettik. İstedik ki bu etkinlikler vesilesiyle öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz, çalışanlarımız, toplumun her kesimi peygamberimizi daha iyi anlayabilsinler. Bunu da başardığımızı düşünüyorum.
Zira çok olumlu tepkiler aldık. Bizlerde bu etkinliklere katılan destek veren öğrenci ve işadamlarımıza böyle bir yemekle teşekkür etmek ve sohbet etmek istedik. Katılımlarınızdan dolayı hepinize çok teşekkür ediyorum dedi.