İYİ Parti Kdz Ereğli İlçe Başkanı Asım Tazegül adına e-posta aracılığı ile gönderilen “İYİ Parti’yi hedef alan Buket Müftüoğlu isimli bayanın açıklamalarına cevaplarımızdır.” Başlıklı açıklama şöyle:

 

“Partimizle ilgili ‘Altı Turancı, ortası Atatürkçü, üstü Amerikan Soslu” parti diye hakaretlere varan absürt açıklamalarda bulunmuştur.

Saygıdeğer Ereğlililer, partimiz sayın Meral Akşener’in genel başkanlığında kurularak faaliyetlerine başlamıştır. İYİ Parti milletimizden olağanüstü ilgi ve alaka görmektedir. İktidara alternatif olarak halkımız tarafından kabul görmektedir.. Bu durum, ülkemizi ve halkımızı sevenlerce alkışlanmaktadır.  Kongre süreçlerimiz devam etmekteyken bu uygunsuz ve alakasız açıklamayı kınıyorum.

Açıklamayı yapan Buket Müftüoğlu isimli bayan CHP’liyim diye de sıfat kullanarak sanki CHP de böyle düşünüyormuş gibi bir algı da yaratmak istemektedir. Kullandığı dil sosyal demokrasiye yabancı bir dildir.  CHP’ye paraşütle geldiği açıktır. Bu hanımefendiyi CHP’li olarak görmüyor ve açıklamanın CHP’yi de bağladığını düşünmüyoruz.

Bu açıklaması, Ereğli politikasında kendisini gündeme taşımak hezeyanından başka bir şey değildir. “Amerikan Soslu” aranıyorsa açıklamayı yapanın aynaya bakmasını öneririm.

Sayın Genel Başkanımız Meral Akşener liderliğindeki İYİ Parti iktidar adayı bir partidir. Partimiz böyle  “Ucuz kasaba politikacılarının” iç malzeme yapacağı parti değildir.

 

Sloganımız, “Ereğli İYİ olacak, Zonguldak İYİ olacak, Türkiye İYİ olacak” şeklindedir. Bu çerçevede, teşkilatlanma çalışmalarımızı tamamladık. Üye kayıtlarımız devam etmektedir. Partimize üye olmak isteyen halkımızı Meydanbaşı Caddesi Keleşler İş Merkezi Kat 5’te bulunan İYİ Parti İlçe Teşkilat binamıza bekliyoruz.

İYİ Parti 1. Olağan Kongremiz, 18 Şubat 2018 Pazar Günü, 13.00’te Keleşler Park Otel’de gerçekleştirilecektir.  Tüm Ereğli Halkını kongremize davet ediyorum.”