Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü taşra teşkilatında görev yapmak üzere 2017 yılında açıktan ataması yapılan orman muhafaza memurlarına yönelik olarak "Göreve Hazırlama Eğitimi" düzenlendiği şöyle bildirildi.

 

Bölge Müdürlüğü konferans salonunda düzenlenen eğitime Bölge Müdürü Ahmet Sırrı Beşel, Bölge Müdür Yardımcıları, Gültekin Aksan, Cevdet Çiçek, Şube Müdürleri, Zonguldak İşletme Müdürü, İşletme Şefleri ile  aday orman muhafaza memurları katıldı.

 

Eğitimin açılış konuşmasını yapan Bölge Müdürü Ahmet Sırrı Beşel, “ Bölge Müdürlüğümüzün insana, doğaya ve çevreye duyarlı, sürdürülebilir orman yönetimini sağlayan saygın bir kurum olabilmesi amacıyla, kolluk görevlisi sıfatını taşıyan, halkla ve ormanla iç içe görev yapan, şeffaf ve saygın bir kurum olma misyonumuza uygun birer memur olabilmeniz amacıyla bu eğitimi tertip ettik.

Hepiniz üniversite mezunusunuz. Çalışma yerleriniz ülkenin kırsalında yer alana orman köyleri ve köylüleri. Onlara ışık olacaksınız. Sizin göreviniz sadece ormanı korumak değil aynı zamanda orman köylülerini de bilinçlendirmek. O yüzden çok okuyacaksınız. Sorunun değil çözümün kaynağı olacaksınız. Kılık ve  kıyafetinize  dikkat edin. Çünkü taşrada bizleri değil siz ormancıları tanırlar. Eğitim veren Şube Müdürleriniz sizlere ormancılık konularında teorik ve uygulamalı eğitim verecekler. İlgili ve katılımcı yaklaşım ile verimli bir şekilde eğitime katılım sağlayın. İnşallah vatana ve millete hayırlı birer memur olmanız dileğiyle sizlere başarılar diyorum” dedi.

 

Bölge Müdür Yardımcısı Gültekin Aksan  koordinatörlüğünde yapılan eğitimlerde Aday Muhafaza Memurlarımıza; silvikültür, ağaçlandırma,  orman koruma, üretim, depolama, taşıma, iletişim,  halkla ilişkiler ve kolluk görevlilerinin davranış şekilleri konularında teorik ve pratik eğitim verildi.