* Kdz. Ereğli Belediyesi?nin meclis toplantılarının daha geniş kitleler tarafından izlenebilmesi için attığı adımlara, siyasi partiler, sivil toplum örgütleri, esnaflar, vatandaşlar ilgi göstermemeyi sürdürüyor.

* Daha önce asansörsüz Belediye Binasının 5. katında yapılan meclis toplantıları, Atatürk Kültür Merkezi?ndeki  300 kişinin üzerinde kapasitesi bulunan nikah salonunda yapılmaya başlanan meclis toplantılarına 3-5 kişinin dışında kimse gelmiyor.

Toplumun daha geniş kitlelerinin izleyerek bilgi sahibi olmasının istendiği yerel yönetimlerde, meclis toplantılarının halkın rahatça izleyebildiği fiziki koşullar yaratılıyor. Kdz. Ereğli Belediyesi de, belediyenin asansörsüz binasının 5. katında yapılan meclis toplantılarını Atatürk Kültür Merkezi?nin zemin katılda bulunan ve yaklaşık 300 kişilik kapasiteye sahip nikah salonuna aldı. Belediyenin aldığı bu karardan sonra, başta siyasi partiler ve sivil toplum örgütleri olmak üzere, esnaflar, işçiler, memurlar ve ilçe halkının toplantılara daha çok ilgi göstermesi bekleniyordu.
Katılım beklentilerinin umutları, toplantılar başladığında ortaya çıktı ki, belediye meclis toplantılarına meclis üyeleri ve basın dışında hiç kimsenin ilgi göstermediği ortaya çıktı.
Kdz. Ereğli Belediyesi?nin Aralık ayı toplantısında da aynı fotoğraf karesi ortaya çıktı. Salonda mazereti nedeniyle ikisinin dışındaki tüm meclis üyeleri toplantıya katılırken, 6-7 basın mensubu ve bir de çay servisi yapan yardımcı elemanlar meclis toplantında bulundular.
Kdz. Ereğli gibi büyük bir ilçede, daha geniş kitlelerin izleyebilmesi için alınan karar doğrultusundaki düzenlemenin amacına ulaşmaması en çok bu kararı alan meclis üyelerini üzdü. Bazı meclis üyeleri, ilçe halkının dışarıda bol bol konuşacağına toplantıları izlemesi ve bilgi sahibi olmasını bekliyoruz.
Hatta bu toplantı öncesi ve sonrasında bize görüşlerini bildirmesini arzu ediyoruz. Ama toplantılara kimse gelmiyor? sözleriyle dert yandılar...