Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Aytekin Celal Kazancı ve yöneticileri, dün basın toplantısı düzenleyerek eleştirileri cevapladı.
Üstü kapalı olarak CHP Merkez İlçe Başkanı İlker Özübek'e yüklenen AKP Merkez İlçe Başkanı Kazancı, yapılan hizmetleri muhalefet partilerinin görmek istemediğini belirterek şunları söyledi:

"TOPTAN'IN GÖNLÜ ZONGULDAK İLE"
"Son günlerde ana muhalefet ve muhalefet partilerinin yaptığı açıklamalarda AK Parti'nin çalışmalarını görmezden geldiklerini ve bu şekilde muhalefet ederek kendilerine siyasi pay çıkarmaya çalıştıklarını görüyoruz. Ancak kentimiz için hiçbir projesi olmayan bu arkadaşlar, yapılanları da inkâr noktasında olunca kendilerine vatandaşlarımız daha uzun bir süre muhalefet görevi yükleyecek. Çünkü AK Parti'ye olan teveccüh her geçen gün biraz daha artıyor. Muhalefetin görmek istemediği hizmetleri vatandaşlarımız takdirle karşılıyor. Bu arkadaşlar hadlerini aşarak, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanımız Sayın Koksal Toptan'ın, 'Zonguldak'a yüzünü dönmesi' gibi bir söylemde bulunmuşlar. Ancak Sayın Başkanımızın, yönü, yüzü ve gönlü her zaman Zonguldak ile beraber olmuştur. Öyle ki Zonguldak'a Meclis Başkanlığı döneminde 36 defa gelmesi ve bu gelişlerin her birinde ya açılış yapması veya herhangi bir yatırımın temelini atması gösteriyor ki, Zonguldaklımıza onların görmek istemediği birçok hizmet ve proje yapıldı."
"MİLLETVEKİLLERİ
SORUNLARLA İLGİLENİYOR"
"AK Parti Milletvekillerimizle şehrimizle ilgili sorunların çözümünde üzerine düşen görevi her zaman yerine getirmişler ve hemşerilerimizin problemleri ile yakından ilgilenmişlerdir. Zonguldak'ın birlik ve beraberliğinden bahseden arkadaşlar bugüne kadar AK Parti iktidarının yaptığı hizmetlerin neresindedir? Yapılanları ve halen yapılmakta olan projeleri görmezden gelip, Zonguldak için hiçbir proje üretemeyip hangi beraberlikten bahsediyorlar? Hizmet etme beraberliğinden mi, yoksa sadece eleştiri ve muhalefet etme beraberliğinden mi? AK Parti iktidarı döneminde Zonguldak'a yapılan hizmetlerin bir kısmını muhalefetteki arkadaşlara hatırlatmak gerekiyor. Eski dönemde Zonguldak'tan çıkmış siyasetçileri hepimiz anıyoruz. Ancak AK Parti döneminde çok daha fazlasını yapan Meclis Başkanımızın, Milletvekillerimiz ve AK Parti Teşkilatının da hakkını vermemiz gerekir."
"ÖZEL İŞLETMELERİN ÖNÜ AÇILDI"
"AK Parti döneminde maden yasasıyla beraber özel kömür işletmeciliğinin önü açılmış ve bu sayede binlerce insanımıza iş imkânı sağlandı. 'Kapanacak' dedikleri TTK'ya her yıl milyonlarca TL yatırım yapıldı, 4 bin 200 insanımız iş imkânına kavuştu. Ereğli ve Alaplı'da kurulan tersanelerle beraber bölge insanına iş imkânı sağlandı. Çatalağzı'nda yapımı devam eden elektrik santrali ve liman ile beraber birçok insanımıza iş imkânı sağlanmıştır. Üniversitemize ilçelerde ve beldelerde yeni bölümler açılmış, kentimizin öğrenci kenti olması sağlandı. Sağlıkta yapılan yatırımlarla Zonguldak Karaelmas Üniversitesi'ne bağlı Tıp Fakültesi devamlı gelişiyor ve diğer hastanelere yapılan yatırımlarla hastalarımız insanca muamele görmeye başlayarak rahat ettiler. Havaalanı tamamlanıp yıllar sonra hizmete açıldı. Yapımı biten ve halen devam eden duble yollarla beraber insanlarımız trafikte rahata kavuştu ve kaza oranı azaldı. Şehir merkezimizde yapılan çevre yoluyla beraber şehir merkezinden geçen trafik biraz olsun rahatlatıldı. Devam etmekte olan ve 8 ay gibi kısa bir sürede bitecek olan büyük proje ile dere üstü kapatılıp üzerine şehir merkezine alternatif yol olarak kazandırılması, elli yıllık deniz kenarında çöp döküm alanının kapatılıp katı atık depolama tesisinin kurulması, hükümet garantili kredi ile derelerimize akan kanalizasyonların toplanıp deşarj edilmesi işinin başlaması, bitmek üzere olan öğretmen evi, onun az ilerisinde bitmekte olan öğrenci yurdu, bunların haricinde Zonguldaklının hayali olan Filyos Vadi Projesi ile ilgili yapılan çalışmalar sonunda bölgeye gelecek büyük yatırımlar. Bunlar AK Parti döneminde yapılan yatırımların bazıları, hepsini saymaya kalksak bir hayli vaktimizi alır. Bizi eleştiren muhalefet partili arkadaşlara soruyorum. Yukarıda bahsettiğimiz yatırımlar kadarını AK Parti'den önceki tüm iktidarların döneminde yapılanlarla bir kıyaslayın. Göreceksiniz AK Parti'den önce Zonguldak'a çok da büyük bir yatırım yapılmamış. Tabii bunu anlamak için objektif olmanız, bardağın dolu tarafından bakmanız gerekir. Zonguldak için projesi olmayanların yapılan hizmetleri anlamalarını beklemiyoruz, gölge etmesinler başka ihsan istemiyoruz. Biz AK Parti olarak ilk günkü heyecanlarımızla hizmete devam ediyoruz."
"KÖYLERDE YOL VE SU ÇALIŞMALARI"
"AK Parti döneminde KÖYDES programları ile köylerimizde yapılan yol çalışmaları ve içme suyu çalışmaları herkesin takdirini kazanmıştır. Başka hiçbir iktidar döneminde köylere bu dönem olduğu kadar hizmet ve yatırım gitmemiştir. Bu yapılanları unutturmak için burada görev yapan seçilmiş arkadaşları küçük söylemlerle itham etmek ve karalamak kimseye fayda sağlamaz, o arkadaşların geçen dönemde bu dönemde yaptıkları hizmetler ortadadır. Hiç kimse birinin emir komutasında veya payandası altında değildir. Herkes Zonguldak için ve temsil ettikleri insanlara en iyi hizmeti nasıl götürecekse onun çabasındadır. Görev yapan sivil toplum kuruluşlarını ve yöneticilerini bu şekilde itham etmek siyaseten doğru değildir. Son olarak Zonguldak'a hizmet etmek isteyen herkes AK Parti Milletvekili ve teşkilatlarını her zaman yanlarında bulacaktır. Ancak kimse bugüne kadar yapılanları inkâr etmeden üzerine ben ne kadar katkı yapabilirim diyebilecek, art niyetli olmayacak, aksi takdirde yapılanları vatandaşlarımız görüyor. Bu şekilde muhalefet yapan siyasi partileri vatandaşlarımız daha uzun bir süre muhalefette tutmaya devam edecektir. Güneş balçıkla sıvanmaz."