Zonguldak'ta MHP, CHP ve Saadet Partisi Merkez İlçe Başkanları bir araya gelerek kaçak maden ocakları ile ilgili başlattıkları sürecin ikinci toplantısını gerçekleştirdi. 
İlki MHP'de gerçekleştirilen toplantının ikincisi ise CHP'de gerçekleştirildi. MHP Merkez İlçe Başkanı Gürkan Gülay, CHP Merkez İlçe Başkanı Tarık Coşkun ve Saadet Partisi Merkez İlçe Başkanı Yusuf Çetin, gazeteciler ile bir araya geldi.
Kaçak maden ocakları ile ilgili yapılan ikinci toplantı öncesi ev sahibi CHP Merkez İlçe Başkanı Tarık Coşkun, Geçtiğimiz günlerde gündeme gelen kaçak kömür ocaklarıyla ilgili sorunlar bugünün sancısı değil ayyuka vuran bir süreç. Zonguldak adına kanayan bir yaradır. MHP Merkez İlçe Başkanı Gürkan Gülay'ın atmış olduğu bir adım doğrultusunda buradayız. Toplantının amacı Zonguldak'ın sorunları adına ortak payda da sorunları çözmek, bunun için komisyonlar kuruldu. Bunun ilk ayağını Cuma günü MHP İlçe Başkanlığında yaptık, ikinci ayağını CHP'de yapıyoruz. Bir sonra ki toplantıyı SP İlçe Başkanlığında sonlandıracağız. Komisyonlarımız Cuma günü ana hatlarıyla fikir alış verişi yaptı. Burada biz AK Parti temsilcilerinin de olmasını isterdik. Maalesef bu oluşuma katkı vermediler. Biz bu toplantıdan sonra ki süreci bir rapor haline getirerek gereken mercilerini bilgilendireceğiz, gerekirse Valilik makamına aynı heyetle birlikte ve Ankara'ya gidip bu sonuç bildirgesini ulaştıracağız. İnşallah bundan sonra ki süreçte de Zonguldak adına sıkıntılı, sancılı durumlarda ortak payda da bir araya gelip soruna çözüm bulma noktasında çözüm noktaları arayacağız diye konuştu.
Saadet Partisi Merkez İlçe Başkanı Yusuf Çetin ise Zonguldak'ın yıllara dağılmış bir sorunuyla ilgili çözüm aramak için ilk adımı attık. Bu toplantının geçmişte bir örneği oldu ama son 10-15 yıldan beri yapılamayan ve Zonguldak'taki siyasetçilerin bir araya gelememe hastalığını yıkma adına bir adım olmasını temenni ediyorum dedi.
MHP Merkez İlçe Başkanı Gürkan Gülay ise şöyle dedi:
 Önemli olan bu adımın kimden atıldığı değil, önemli olan bu adıma cevap veren kurumların samimiyetidir. Biz burada iktidar partisinin de olmasını isterdik ama her konuda olduğu gibi bu konuda da samimiyetsizliğini göstermişlerdir. Biz inşallah çözüm önerilerini kendilerine getirdiğimizde bu konuda en azından kendilerinden samimiyet bekliyoruz.
Biz diğer siyasi partiler Zonguldak adına her şey için varız. Sizde eğer taşın altına elinizi koyacaksanız buyurun birlikte koyalım diye bir kez daha hatırlatıyoruz. 2 siyasi parti de bu konuda samimiyet göstermişlerdir. İnşallah bu sorunları çözümü için atacağımız adımlar konunun başlangıcı olur ve bundan sonraki sorunlara da böyle bir lobi, birliktelik oluşturarak bütün konuları çözmeye vakıf oluruz.