Türkiye Muharip Gaziler Derneği Zonguldak Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Çakal ve bazı yönetim kurulu üyeleri, Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık'ı makamında ziyaret ederek, verdiği destekten dolayı kendisine bir plaket verdiler.

Bu ziyaret ve ziyaretteki plaket ile ilgili olarak belediyenin yaptığı açıklama şöyle:

Faaliyette bulunduğu dönem boyunca Karadeniz Ereğli Belediye Başkanlığından gerekli her türlü desteği gören Muharip Gaziler Derneği Zonguldak Şubesi, bu destekler karşılığında duyduğu memnuniyetin bir ifadesi olarak Başkan Posbıyık'a bir nezaket ziyareti gerçekleştirdi. Ziyarette bir konuşma yapan Şube Başkanı Ramazan Çakal; Dernek olarak bugüne kadar dile getirdiğimiz hiçbir talebimizi geri çevirmeyen Sayın Belediye Başkanımız, gazilere ve gazi ailelerine karşı hassasiyetini her fırsatta ortaya koymuştur. Kendisine şükran duygularımızın bir ifadesi olarak biz de bir teşekkür plaketi takdim etmek için makamına geldik. Bundan sonraki çalışmalarımızda da Sayın Posbıyık'ın her zaman yanımızda olacağına ve bizlere gereken her türlü desteği vereceğine yürekten inanıyorum…, dedi.

Muharip gazilerin gerçekleştirdiği ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Halil Posbıyık da konuşmasında, çeşitli mücadelelerde vatan için kanlarını dökmüş her gaziye minnet borçlu olduğumuzu ifade ederek; … Gazilerimiz bizim her şeyimiz. Onlara Allah'tan sağlık diliyorum. Bu vesileyle de şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve saygıyla anıyorum...., dedi.

Posbıyık da konuşmasında;  Bundan sonra da Muharip Gaziler Derneği tarafından bizden talep edilen her isteği yerine getirmeye devam edeceğiz. Yakın bir gelecekte Çanakkale'ye giderek şehitliği ziyaret etmek arzusunda olan saygıdeğer gazilerimizin bu isteklerini yerine getirmekten de büyük mutluluk duyacağız. Kendilerine bana verdikleri bu teşekkür plaketi için de teşekkür ediyorum. Bu plaketi evimin en güzel köşesinde saklayacağım…, cümleleriyle duygularını dile getirdi.